Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

Τους έγινε συνήθεια να βγάζουν ότι θέλουν μέσα από την κάλπη;;;

Ελληνίδες και Έλληνες πατριώτες. Με το Δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου 2015, βιώσαμε για πρώτη φορά την χλεύη και την κοροϊδία του πολιτικού συστήματος. Ήταν η πρώτη φορά που τόσο φανερά πέταξαν την ψήφο του λαού στα σκουπίδια, επειδή δεν τους βόλευε. «ΜΙΑ ΤΟΥ ΚΛΕΦΤΗ»....!!!!!

Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος

Στις επόμενες εκλογές που έκαναν τον Σεπτέμβρη του 2015, για να κατευνάσουν λίγο τις αντιδράσεις της ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗΣ ΑΝΩΜΑΛΙΑΣ που είχε ξεκινήσει, το σύστημα της “singular logic” έπαιρνε τις ψήφους και τις έδινε όπου ήθελε, για να δείξει ανεβασμένα το ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, και κατάφερε να επικρατήσει σύγχυση μεταξύ των Ελλήνων, που δεν μπορούσαν να καταλάβουν, πως αυτός που καταπάτησε το Δημοψήφισμα, ξαναπήρε τέτοια ποσοστά. Καταγγέλθηκε βέβαια τότε ΝΟΘΕΙΑ από πολιτικό κόμμα, που του έδωσαν ψήφους σε περιφέρειες και νομούς που ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΤΕΙΛΕΙ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ, αφού δεν είχε κανέναν υποψήφιο και έτσι καταλάβαμε τότε όλοι, πως μπήκε ο ΦΡΑΠΕΔΙΑΣ στην Βουλή και πως πήρε τέτοιο ποσοστό ο ΣΥΡΙΖΑ. «ΔΥΟ ΤΟΥ ΚΛΕΦΤΗ»...!!!!!

Στις εκλογές της Κυριακής 7 Ιουλίου, δεν έκαναν τον κόπο να
καταμετρήσουν τα ψηφοδέλτια και να δώσουν τα ΑΛΗΘΙΝΑ ποσοστά της ΑΠΟΧΗΣ,
επειδή αυτό θα τους έβαζε σε ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ. Έτσι έδωσαν ως τελικά αποτελέσματα, τα αποτελέσματα του Σεπτεμβρίου του 2015, που απλά αντέστρεψαν τους αριθμούς των πρώτων κομμάτων και διαμόρφωσαν με μικρές αποκλίσεις τα υπόλοιπα.
Και αφού δεν χρειαζόταν να καταμετρήσουν τίποτα, μέσα σε πέντε ώρες είχαν βγάλει τα ΤΕΛΙΚΑ αποτελέσματα της ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ, ενώ στις Ευρωεκλογές, με 1.6 εκατομμύρια λιγότερα ψηφοδέλτια, τα τελικά βγήκαν σε τέσσερις μέρες.

Αν κάνατε μία μικρή έρευνα,σαν αυτή που έχω κάνει με τους συνεργάτες μου,
και ρωτάγατε περίπτερα και μαγαζιά που βρίσκονται δίπλα σε σχολεία που έγιναν εκλογικά κέντρα, για την ΚΙΝΗΣΗ που έβλεπαν να υπάρχει στους ψηφοφόρους,
θα γνωρίζατε και εσείς, πως η κίνηση που παρατηρήθηκε σε αυτές τις εκλογές,
ήταν η ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ που έχει παρατηρηθεί ποτέ σε εκλογική αναμέτρηση
και κατά πολύ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ από τις τελευταίες Ευρωεκλογές.

Επιτρέψτε μου λοιπόν να σας πω, πως τα ΑΛΗΘΙΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ αυτών των εκλογών,
δείχνουν πως η αποχή του εκλογικού σώματος ξεπέρασε το 60% που καταγράφηκε στις Ευρωεκλογές. Αν τώρα η "Singular logic” ανακοίνωνε τα ΑΛΗΘΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ,
Με βάση το Σύνταγμα και την αρχή της Δεδηλωμένης, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έπρεπε να ακυρώσει τις εκλογές ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΚΗΡΎΞΕΙ ΝΈΕς, διότι όποια Κυβέρνηση και να προέκυπτε, ακόμα και όλα μαζί τα κόμματα να έκαναν συγκυβέρνηση, ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ.

Αν τώρα και στις επόμενες εκλογές το σώμα απείχε πάλι περισσότερο από 50%, τότε έπρεπε ο πρόεδρος να διαλύσει τα κόμματα και να προκηρύξει νέες εκλογές με άλλους πολιτικούς σχηματισμούς. Καταλαβαίνετε πως αυτή η διαδικασία θα ήταν πολύ χρονοβόρα και οι εντός και εκτός Ελλάδος πολέμιοι και «δανειστές», Θα έβλεπαν «να φεύγει η γη κάτω από τα πόδια τους». Οπότε η Εβραϊκή “Singular logic” για να αποφευχθεί όλη αυτή η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ, Έδωσε ως αποτέλεσμα το αποτέλεσμα του 2015 αντεστραμμένο, αφού κανείς δεν μπορεί ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΕΛΕΓΞΕΙ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙ, αλλά ούτε και να το ΑΜΦΙΣΒΙΤΗΣΕΙ.

Αν δε, παρά την μεγάλη αποχή, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έκανε τα προβλεπόμενα κατά το Σύνταγμα και επέτρεπε τον σχηματισμό Κυβέρνησης, Τότε αυτή η Κυβέρνηση επειδή ακριβώς θα ήταν Κυβέρνηση μειοψηφίας, Δεν θα είχε ισχύ και νομιμότητα στα διεθνή όργανα, Και ότι και να νομοθετούσε θα ήταν ΑΚΥΡΟ... Επειδή όλα αυτά ΔΕΝ ΤΑ ΗΘΕΛΑΝ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΟΠΟ οι «δανειστές» και οι πολέμιοι, να συμβούν στην Ελλάδα,
Γι’ αυτό έδωσαν τα αποτελέσματα που ήθελαν και τους εξυπηρετούσαν, αφού κανείς δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει. «ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ Η ΚΑΚΗ ΤΟΥΣ ΜΟΙΡΑ»....!!!!!

Γιατί θέλουν δε θέλουν, τα ΨΕΥΔΉ ΤΟΥς ΑΠΟΤΕΛΈΣΜΑΤΑ, τα αμφισβητεί η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ και η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ του Σύμπαντος, την οποία και κατ’ εξακολούθηση ΠΑΡΑΒΙΑΣΑΝ.
Εμείς οι σοφοί Έλληνες λέμε: «ΜΙΑ του κλέφτη, ΔΥΟ του κλέφτη, ΤΡΕΙΣ και η κακή του μοίρα». Τωρα έρχεται η «ΚΑΚΗ ΤΟΥΣ ΜΟΙΡΑ»..!!!!

Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019
ΤΟΥΣ ΕΓΙΝΕ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ, ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ «ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ Η ΚΑΚΗ ΤΟΥΣ ΜΟΙΡΑ»..





Εκτεταμένη νοθεία στις εθνικές εκλογές υπέρ του Σύριζα;

Γιατί στο site του υπουργείου Εσωτερικών δεν υπάρχουν οι ψήφοι των εθνικών εκλογών του 2019 ανά εκλογικό τμήμα;

Ένα ανατριχιαστικό όσο και αποκαλυπτικό κείμενο υπογράφει ο Μανώλης Αυγερινός παραθέτοντας τους αριθμούς που μπορεί να είναι βαρετοί στην ανάγνωση αλλά αποκαλυπτικοί για το πως ο Σύριζα εξασφάλισε το 31%! Ερωτηματικά προκαλεί η άνοδος ειδικά στη Μακεδονία, όπου είναι εξόχως θεαματική, λες και δεν υπήρξε η Συμφωνία των Πρεσπών...

Γράφει ο Μανώλης Αυγερινός

Η πρώτη αιτία που γράφονται αυτές οι γραμμές, είναι ο αριθμός των Ελλήνων (μόνο;;;)πολιτών, που υπερψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019. Η δεύτερη αιτία είναι ότι στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 437.579 ψήφους, παραπάνω από τις ευρωεκλογές (1.343.595 ψήφους στις ευρωεκλογές και 1.781.174 ψήφους στις εθνικές εκλογές). Από μόνο της αυτή η αύξηση των ψήφων, σε μόλις ένα μήνα, δημιουργεί σκέψεις, απορίες αλλά και ερωτηματικά, που χρήζουν απαντήσεων.

Οφείλω καταρχήν να ζητήσω προκαταβολικά συγνώμη, για ένα κείμενο, που έχει ως βάση τους αριθμούς, οι οποίοι σχεδόν πάντα είναι κουραστικοί.
Πριν ξεκινήσουμε, να σημειώσουμε ότι, στις Βουλευτικές Εκλογές του 2015, αλλά και στις συνεχείς εκλογές του 2019 (Ευρωεκλογές, Περιφερειακές, Δημοτικές και Βουλευτικές), η συμμετοχή των πολιτών, κυμάνθηκε στα επίπεδα του 58% με πολύ μικρές αποκλίσεις. Επομένως μιλάμε για την ίδια αριθμητικά βάση των πολιτών που προσήλθαν στην κάλπη, σε όλες τις προαναφερόμενες εκλογές. Τον Σεπτέμβριο του 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 1.926.526 ψήφους και τον Ιούλιο του 2019, 1.781.174 ψήφους. Δηλαδή, μετά από σχεδόν 4 χρόνια κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε μόλις 145.352 ψήφους, αριθμός εξαιρετικά μικρός, ακόμα και για κυβερνήσεις που τα πήγαν αντικειμενικά καλά.

Οι παλιοί πολιτικοί έλεγαν ότι, κάθε κυβέρνηση, ότι και αν κάνει, έχει 1% φθορά ανά κυβερνητικό έτος. Ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπέστη, μεταφραζόμενη σε απόλυτους αριθμούς ψήφων, ούτε καν τη φυσιολογική κυβερνητική φθορά. Ο αριθμός αυτός στάθηκε η αιτία, να ψάξουμε λίγο παραπάνω το εκλογικό αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ και βρήκαμε, αξιοπερίεργα στοιχεία.

Πάμε να δούμε μερικά:
Αρχή κάνουμε από τη Μακεδονία.
Μια περιοχή, που λόγω της υπογραφής της Συμφωνίας των Πρεσπών, όλοι υποθέταμε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, θα υποστεί καθίζηση από τους Μακεδόνες πολίτες.
Οι αριθμοί όμως λένε άλλα πράγματα.
Στις Περιφερειακές εκλογές του Μαΐου 2019, εκλογές με καθαρά κομματικές επιλογές υποψηφίων αλλά και καθαρά κομματική ψήφο, στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία περιλαμβάνει 7 νομούς (Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής), ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιαννούλης, έλαβε 105.710 ψήφους με μέσο όρο ποσοστού, 11,33%.
Ένα μήνα μετά, ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΜΕΤΑ, όχι ένα χρόνο, ο ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές και στους ίδιους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, έλαβε 259.492 ψήφους, με μέσο όρο ποσοστού, 25,79%.
Μόλις σε ένα μήνα από τις Περιφερειακές εκλογές, στην Κεντρική Μακεδονία, ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε, 153.782 ψήφους παραπάνω από την κομματική επιλογή στις Περιφερειακές εκλογές, ανεβάζοντας το ποσοστό του κατά 14 ποσοστιαίες μονάδες, φτάνοντας στο 25,79% !!!!

Τι άλλαξε σε μόλις ένα μήνα και οι ίδιοι που καταψήφισαν την κομματική επιλογή του κ. Γιαννούλη, υπερψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ;
Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ακόμα κάτι, πολύ πολύ χαρακτηριστικό.
Ο συνδυασμός της υποψηφίας Δημάρχου του ΣΥΡΙΖΑ για τη Θεσσαλονίκη, Κατερίνας Νοτοπούλου έλαβε 16.666 ψήφους.
Σαν υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης, η κ. Νοτοπούλου, έλαβε μόνη της 28.049 σταυρούς, ενώ και ο αποτυχών σαν Περιφερειάρχης Χ. Γιαννούλης, εξελέγη επίσης βουλευτής.
Η κ. Νοτοπούλου πήρε μόνη της, σχεδόν διπλάσιους ψήφους, από ό,τι πήρε ολόκληρος ο υποψήφιος συνδυασμός για τις Δημοτικές εκλογές!!!
Δηλαδή οι Θεσσαλονικείς, ψήφισαν για βουλευτές, κάποιους που δεν ήθελαν σαν τοπικούς άρχοντες, Περιφερειάρχη και Δήμαρχο!!!!

Ας πάμε όμως και στις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 και στις ευρωεκλογές του Μαΐου 2019, όπου θα δει κανείς εντυπωσιακά ευρήματα.
Δείτε καταρχήν τον σχετικό πίνακα, πάντα με πηγή το υπουργείο Εσωτερικών:
Έγινε ότι έγινε με τη Μακεδονία και τη συμφωνία των Πρεσπών, έγιναν τα τεράστια σε πλήθος συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα, έγιναν σε όλη την ομογένεια παντού στη γη συλλαλητήρια και το αποτέλεσμα ήταν, ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τις εκλογές του 2015 να χάσει μόλις 66.833 ψήφους (414.883 το 2015, 348.050 το 2019).
Και εάν συγκρίνουμε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στη Μακεδονία, με το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών, ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε αλματώδη αύξηση και από 254.469 ψήφους των ευρωεκλογών, έφτασε στις 348.050 ψήφους των εθνικών εκλογών, ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΣ ΜΟΛΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ τις ψήφους του, κατά 93.584 ψήφους, ήτοι 7 ποσοστιαίες μονάδες!!!!

Και μιλάμε για την ίδια περιοχή, τους ίδιους νομούς, για τον ίδιο αριθμό συμμετοχής πολιτών, μιλάμε για τη Μ Α Κ Ε Δ Ο Ν Ι Α.
Αλήθεια τι ακριβώς άλλαξε σε ένα μήνα από τις ευρωεκλογές και οι ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ άλλαξαν την ψήφο τους;
• Η Συμφωνία των Πρεσπών ξαφνικά έγινε καλή;
• Τα εμπορικά σήματα, ξαφνικά δεν αποτελούν πλέον πρόβλημα;
• Η Μακεδονική γλώσσα ορθώς παραχωρήθηκε στα Σκόπια;
• Η Μακεδονική Εθνότητα, ορθώς παραχωρήθηκε στους Σκοπιανούς;
• Το ότι η Ελλάδα βάσει της Συμφωνίας, είναι η μοναδική χώρα παγκοσμίως, ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΧΩΡΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, που δεν μπορεί να εμποδίσει την ένταξη των Σκοπίων σε οποιοδήποτε διεθνή Οργανισμό (παρ. 1, άρθρο 2 του ν. 4588, ΦΕΚ 9 Α/25-01-2019), δεν ενοχλεί πλέον τους Μακεδόνες αλλά και όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες;
• Το ότι παντού στον κόσμο πλέον, με τη σφραγίδα Τσίπρα Καμμένου, με τη λέξη Μακεδονία, όλοι εννοούν τα Σκόπια και όχι τη μία και πραγματική Μακεδονία την Ελληνική, δεν ενοχλεί πλέον τους Μακεδόνες;
Εκτός και αν συνέβη κάτι άλλο, κάτι μαγικό, στο αποτέλεσμα των εκλογών, κάτι που δεν μπορεί, τουλάχιστον ο γράφων, να ισχυριστεί.
Και δεν είναι μόνον η Μακεδονία.
Σε 10 νομούς της Ελλάδας, ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε περισσότερες ψήφους από ότι τον Σεπτέμβριο του 2015.
Στους νομούς αυτούς, δύο πράγματα «φυσιολογικά» μπορεί να συνέβησαν.
Ή ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τάκανε όλα καλά ή οι κάτοικοι/ψηφοφόροι αυτών των περιοχών δεν κατάλαβαν τη λαίλαπα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Και εάν μεν, οι κάτοικοι/ψηφοφόροι πιστεύουν ότι τάκανε όλα καλά η κυβέρνηση, πολύ καλώς έπραξαν και ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ.
Εάν όμως δεν κατάλαβαν τη λαίλαπα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, κάποιοι φέρουν ευθύνες γι’ αυτό.

Και αυτοί είναι οι βουλευτές και οι πολιτευτές των περιοχών αυτών, τουλάχιστον της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, οι οποίοι φαίνεται ότι δεν μπόρεσαν επί 4 χρόνια να πείσουν τους κατοίκους αυτών των περιοχών, για τα δεινά που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στον τόπο.
Και ας μην στεκόμαστε ότι η ΝΔ νίκησε στις εκλογές και επομένως όλα πήγαν καλά και άρα πάμε παρακάτω χωρίς να εξετάζουμε τίποτα άλλο.
Ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα με σωστή οργάνωση, οφείλει να ψάξει τις αιτίες, που σε αυτούς τους νομούς, ο ΣΥΡΙΖΑ αύξησε τις ψήφους του σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του 2015.
Από τους νομούς αυτούς, δεν μπορεί να μην γίνει ιδιαίτερη μνεία για το νησί της Λέσβου.

Ένα νησί, που ο κ. Τσίπρας πίστευε ότι είναι άλλο νησί από τη Μυτιλήνη.
Ένα νησί που η πολιτική του κ. Τσίπρα, το «φόρτωσε» με 15.000 αλλοδαπούς, αλλοιώνοντας πλήρως τον πληθυσμιακό χαρακτήρα του νησιού.
Ένα νησί, που η τουριστική καταστροφή που υπέστη τα 4 χρόνια Τσίπρα, λόγω του μεταναστευτικού, ήταν τεράστια.
Πλέον η Μυτιλήνη δεν συμπεριλαμβάνεται στους τουριστικούς προορισμούς και αυτό εξ αιτίας των πολιτικών του Τσίπρα, στο μεταναστευτικό.
Έναν Τσίπρα, που έκανε έντονη, σχεδόν επιθετική, παρατήρηση σε δημοσιογράφο στη ΔΕΘ, όταν είπε: «από πότε η θάλασσα έχει σύνορα και δεν τόξερα;»
Αυτός ο Τσίπρας λοιπόν, πήρε παραπάνω ψήφους στη Μυτιλήνη από ότι τον Σεπτέμβριο του 2015.
Και είναι φυσιολογικό όλο αυτό;
Υπάρχει πολιτικό κριτήριο τελικά ή όχι;
Και αν υπάρχει, ποιο ακριβώς είναι;

Και εάν συγκρίνουμε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών με το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών στους 10 αυτούς νομούς, ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε αύξηση 72.109 ψήφους, ήτοι σχεδόν 30% άνοδος(!!!!!) σε σχέση με το ποσοστό των ευρωεκλογών στους ίδιους πάντα 10 νομούς.
Σίγουρα όλα αυτά δημιουργούν εύλογα ερωτήματα και απορίες, για το πώς ο ΣΥΡΙΖΑ, αύξησε τόσο πολύ τις ψήφους του από τις ευρωεκλογές ως τις εθνικές εκλογές, με ΜΟΛΙΣ ΕΝΑ ΜΗΝΑ διαφορά;;;;;
Και σίγουρα όλα αυτά, απαιτούν ψάξιμο και διερεύνηση από τη σημερινή κυβέρνηση.
Το πώς και το πότε, θα το καθορίσουν οι σημερινοί κυβερνώντες.
Αλλά, θέλει ψάξιμο…..και μάλιστα επισταμένως.
Και μια απορία: γιατί στο site του υπουργείου Εσωτερικών μπορώ να δω τις ψήφους των εθνικών εκλογών του 2015 ανά εκλογικό τμήμα και στις εθνικές εκλογές του 2019 η εφαρμογή αυτή δεν υπάρχει;
Απλή απορία προς σκέψη υποβάλλω και ας απαντηθεί από άλλους.
Σοφία πάντων κάλλιστον, η δε αμάθεια πάντων κάκιστον (Πλάτων)


Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019

Εκτεταμένη νοθεία στις εθνικές εκλογές υπέρ του Σύριζα;





Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

Συμπεράσματα από τα Αποτελέσματα των Βουλευτικών Εκλογών της 07.07.2019


Οι αριθμοί λένε πάντα την Αλήθεια. Δείτε τους παρακάτω υπολογισμούς ή πηγαίνετε κατ ευθείαν στα αποτελέσματα.


Γράφει ο Δρ Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης

Υπολογισμοί
(σύμφωνα με την ιστοσελίδα του υπουργείου εσωτερικών)

ΝΔ
Την νδ ψήφισαν 2,251,411 από τους 5,769,503 που ψήφισαν σε σύνολο 9,961,718

Με απλή μέθοδο των τριών έχουμε:

Α)  Στους ψηφίσαντες
Οι  5,769,503 είναι   100%
Οι 2,251,411      πόσο;             χ    =     2,251,411 χ 100 : 5,769,503 = σχεδόν 40%

Β) Επί του συνόλου των ψηφοφόρων
Οι  9,961,718   είναι   100%
Οι  2,251,411       πόσο;            χ   =    2,251,411 χ 100 : 9,961,718 = 22,6%


ΣΥΡΙΖΑ
Τον συριζα ψήφισαν 1,781,174 από τους 5,769,503 που ψήφισαν σε σύνολο 9,961,718

Με απλή μέθοδο των τριών έχουμε:

Α)  Στους ψηφίσαντες
Οι 5,769,503 είναι 100%
Οι 1,781,174   πόσο ;         χ    =    1,781,174 χ 100 : 5,769,503 = σχεδόν 31%

Β) Επί του συνόλου των ψηφοφόρων
Οι  9,961,718   είναι 100%
Οι 1,781,174        πόσο;          χ   =    1,781,174 χ 100 : 9,961,718 = 17,9%


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Η νδ κυβερνάει σε απόλυτους αριθμός με το 22,6% των ψήφων και ακολουθεί ο δεύτερος συριζα με το 17,9% των ψήφων. (22,5% είχε λάβει ο συριζα τον Ιανουάριο του 2015).

Και οι δυο μαζί αθροίζουν το 40.5 των ψήφων

ΕΝΩ Η ΑΠΟΧΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΚΥΡΑ ΚΑΙ ΛΕΥΚΑ ΑΘΡΟΙΖΕΙ 44%

ΚΥΡΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Με εκτίμηση
Δρ Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης



Ιστοσελίδα υπουργείου εσωτερικών






Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019

Περί αποχής Και η Παραφιλολογία


Περί αποχής Και η Παραφιλολογία

Κατά τις ευρωεκλογές η αποχή άγγιξε σε αρκετές περιοχές το 60%, ενώ στο Β. Αιγαίο ξεπέρασε και το 65%. Πανελλαδικά άγγιξε το 40%. Από το 40% θα πρέπει να αφαιρέσουμε τους ασθενείς, τους γέροντες, τους εκείνη την ημέρα εργαζόμενους, τους ναυτικούς, τους φαντάρους, μένει λοιπόν καθαρό ένα 30%.

Ενδιαφέρον θα είχε να γίνει μια έρευνα και να διαπιστωθούν οι πραγματικές αίτιες που κράτησαν μακριά από την κάλπη το 30% και πλέον του ελληνικού λαού.

Γράφει ο Δρ Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης


Θα πουν κάποιοι: Η αποχή δεν είναι πολιτική στάση, είναι δώρο στον αντίπαλο. Θα αυξήσει τεχνικά τα ποσοστά εκείνου του κόμματος, του οποίου οι ψηφοφόροι του θα πάνε στις κάλπες με αποτέλεσμα την ανάδειξη του κόμματος εκείνου που ο απέχων αντιστρατεύεται.

Και θα προσπαθήσουν κάποιοι να πείσουν τους υπολοίπους ότι πρέπει να ψηφίζουμε, ότι είναι λάθος η αποχή.

ΛΑΘΟΣ

Ολόκληρο το πολιτικό σύστημα, απαρτιζόμενο από τα πάλαια και υπάρχοντα πολιτικά κόμματα άλλα και από την πλειονότητα των νέων πολιτικών κινήσεων και  φορέων, συνιστά έναν απέραντο χώρο λαϊκισμού και ψευτιάς. Παράλληλα δεν υπάρχουν πραγματικές συνθήκες δημοκρατίας και αξιοκρατίας και έχει ο γραφών πολλά παραδείγματα και πολλοί από εσάς τα γνωρίζετε. Όταν διατείνεται και αυτομαστιγώνεται ο καθένας ότι θα σώσει την Ελλάδα φέροντας στις αποσκευές του μόνο συνθήματα, τότε αυτό είναι λαϊκισμός. Και είναι επικίνδυνος ο λαϊκισμός, καθημερινά βλέπουμε που οδηγεί.

Γιατί ο πολίτης δεν μετέχει στα κοινά;;;

Σε ποια κοινά;;; κοινά είναι οι τοπικές και κλαδικές οργανώσεις;;; γιατί αυτές έκαναν και κάνουν κουμάντο και τον μέσο πολίτη τον έχουν γραμμένο. Αν δεν ήσουν στην κλαδική κάποτε δεν έπαιρνες δάνειο. Αν είσαι κολλητός του κάθε πρωθυπουργού γίνεσαι σύμβουλος στρατηγικής άλλα αν έχεις διδακτορικό και δέκα βιβλία γράψει, τότε χμμμ. Και μην αναφερθούμε σε Δήμους και Περιφέρειες.

Αυτοί που θέτουν υποψηφιότητα σε Δήμους και Περιφέρειες μάλλον το βλέπουν σαν καριέρα, σαν επάγγελμα.

Πόσοι από αυτούς που βλέπει τώρα ο Μητσοτάκης στις περιοδείες του θα έχουν την δυνατότητα να τον δουν μετά προσωπικά και ως πρωθυπουργό;

Ποια άποψη του οποιουδήποτε έντιμου πολίτη ακούγεται σε οποιονδήποτε φορέα;

Ο πολίτης αισθάνεται και δικαιολογημένα  αποκομμένος από το πολιτικό σύστημα, με αποτέλεσμα να το απορρίπτει. Νιώθει ξένο σώμα και όχι άδικα.

Ποιος έλαβε υπόψη του την συλλογή τριών εκατομμυρίων υπογράφων από τον Χριστόδουλο για την μη διαγραφή του θρησκεύματος από τις ταυτότητες;;;;

Ποιος έλαβε υπόψη του το 66% του λαού που εναντιώθηκε στην συμφωνία των πρέπων;;;

Οι εκλογές, όσο κι αν γίνονται, όσο και αν διατείνονται κάποιοι ότι γίνονται  για τα δικαιώματα των πολλών, γίνονται τελικά για τους λίγους.

Το υπάρχον πολιτικό σύστημα είναι ένας οχυρωμένος οργανισμός που εξασφαλίζει καλή και τρυφηλή ζωή σε αυτούς που κάνουν καριέρα μέσα σε αυτό, όμως παράλληλα είναι η παθογένεια και το σαράκι που κατατρώει τα σωθικά της Ελληνικής κοινωνίας και της  Δημοκρατίας. Απόδειξη η θέση σήμερα της χωράς οικονομικά ηθικά και πνευματικά.

Συμπερασματικά

Είναι ένα ενιαίο και απέραντο σύστημα και κατά συνέπεια είτε ψηφίσει είτε δεν ψηφίσει κάποιος είναι το ίδιο και το αυτό. Η μόνη επιλογή είναι να δείξουμε ότι είμαστε ενάντια σε αυτό το καταστροφικό πολιτικό σύστημα.

Δημοκρατία και Λαϊκή Κυριαρχία

Σύμφωνα με την ΟΥΑ: Οι συνταγματολόγοι γνωρίζουν ότι , πρωτεύουσα έννοια του Συντάγματος δεν είναι η έννοια της Δημοκρατίας, αλλά η έννοια της λαϊκής Κυριαρχίας, η οποία εκφράζεται μέσα από τη δημοκρατική λειτουργία και παράγει αποτελέσματα μέσα από την «αρχή της πλειοψηφίας». Αυτό  σημαίνει  ότι ο λαός είναι Κυρίαρχος είτε Συμμετέχει είτε, κι όταν ΑΠΕΧΕΙ και στο 80%. (πως όμως γίνεται αυτό;;;;)

Όταν η πλειοψηφία του λαού ΑΠΕΧΕΙ, δεν χάνεται η κυριαρχία του;;;

Και οι ΑΠΕΧΟΝΤΕΣ ποιον πραγματικά στηρίζουν; τη μειοψηφία επιπέδου του 30% και του 40% που παράγουν εξουσίες , ή την πλειοψηφία η οποία αγνοείται κραυγαλέα από το σύνταγμα και το πολιτικό σύστημα ;

Ποια δημοκρατική διαδικασία  αλήθεια , μπορεί να είναι νόμιμη, όταν ποσοστά του επιπέδου του 30% και του 40% παράγουν εξουσίες; Κι όμως , σε κάθε εκλογική αναμέτρηση σχεδόν, αυτό γίνεται.

Πουθενά στο Σύνταγμα ή σε Νόμο, δεν  προβλέπεται επανάληψη των εκλογών λόγω αποχής ή λευκών ψήφων (άρθρο 1 του Ν. 3434/06 , ΠΔ 26/2012 κλπ , τα λευκά , δεν προσμετρούνται στο εκλογικό αποτέλεσμα με τα έγκυρα ) ακόμα και αν αυτά φτάσουν και το 90%.  Υπόψη ότι τα ποσοστά των κομμάτων υπολογίζονται επί των εγκύρων ψηφοδελτίων.

Όταν απέχεις δεν σημαίνει ότι εξουσιοδοτείς

Όταν στην οποιαδήποτε δημοκρατική διαδικασία η ΑΠΟΧΗ ξεπερνά το 50%, η πλειοψηφία αυτή που δεν συμμετείχε , δεν συμμετείχε επειδή δεν της έδωσαν εναλλακτική να εκφραστεί , όπερ σημαίνει ότι , ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ την αξιοπιστία της δημοκρατικής διαδικασίας .


Η ΑΠΟΧΗ θα πρέπει να συμπεριλήφθη συνταγματικά ως ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΕΣΗ

Όλα τα κόμματα παλαιά και νέα είναι βουτηγμένα στον λαϊκισμό. Είναι ένα απέραντο και ατέλειωτο σύστημα που καταστρέφει την Ελλάδα. Όλοι αυτοί εκπορεύονται από τον λαό εμάς δηλαδή. Είναι κατ εικόνα και κατ ομοίωση. Η αποχή είναι πολιτική θέση και έτσι θα πρέπει να θεσπιστεί συνταγματικά.

Σύμφωνα με τον Παριώτη στο άρθρο του Να εκφραστεί Πολιτικά η «Αποχή»: ….  Σύμφωνα με το Σύνταγμα είναι  ΔΙΚΑΙΩΜΑ  του Έλληνα Πολίτη η συμμετοχή στις εκλογές. Επομένως δεν μπόρεσα να αντιληφθώ και να δικαιολογήσω την υποχρεωτικότητα που είχε λάβει η συμμετοχή στην ψηφοφορία, με αρνητικές συνέπειες για όποιον δεν είχε ψηφίσει.

... Κάποιοι στη διαφημιστική προσπάθεια λένε : « Σκέψου τέσσερα λεπτά, για τέσσερα χρόνια».  Παραφράζοντας το μήνυμα υποστηρίζω :  Σκέψου τέσσερα χρόνια, για το τί θα κάνεις εκείνα τα τέσσερα λεπτά που θα βρεθείς πίσω από το παραβάν,  γιατί είναι καθοριστική στιγμή για το μέλλον του τόπου. Όπως οι μαθητές προετοιμάζονται να διαγωνιστούν στις εισαγωγικές εξετάσεις, μελετώντας όλα τα στοιχεία, έτσι και ο ψηφοφόρος οφείλει να συγκρίνει  κείμενα, λόγους , νόμους ,πρακτικές, αποτελέσματα, πριν αποφασίσει την τελική επιλογή του…..

 Στην αναγκαία Αναθεώρηση του Συντάγματος θα πρέπει αφ’ ενός μεν να εξοβελιστεί  το άρθρο 86, με το οποίο επιτυγχάνεται  η Ατιμωρησία υπουργών, αφ’ ετέρου  στη θέση του να υπάρξει ρύθμιση στην οποία να αναφέρεται: (Προτεινόμενο)   άρθρο 86:  Αν το ποσοστό της   «Αποχής » υπερβαίνει το ποσοστό που έχει λάβει το πρώτο κόμμα, να ακυρώνονται οι εκλογές , να χάνουν την έδρα οι «εκλεγόμενοι» και την εκλογιμότητα για τέσσερα χρόνια,  και με υπηρεσιακή Κυβέρνηση να διεξάγονται νέες εκλογές,  απ’ τις οποίες θα προκύψει η νέα Νομοθετική Εξουσία και η Νέα Κυβέρνηση.  Είναι ανάγκη εκείνοι που οδηγούν τον κόσμο στην Αγανάκτηση και  εξ αυτής στην  Αποχή,  είτε από αδυναμία, είτε από επιπολαιότητα, είτε από εφαρμογή της «πεπατημένης»,   να  υποστούν τις συνέπειες.  Γιατί στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα,  αλλά ούτε και  υ π ό δ ο υ λ ο ι .

https://blogs.sch.gr/diogenis/2009/05/15/%CE%BD%CE%B1-%CE%B5%CE%BA%CF%86%CF%81%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%AF-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%87%CE%AE/


Να εκφραστεί πολιτικά και το "λευκό"

Πιστεύω ότι αυτό που πρέπει να εκφραστεί πολιτικά είναι το "λευκό" (= κανείς κατάλληλος από υποψηφίους ή δεν έχω γνώμη) και όχι η αποχή (που μπορεί να οφείλεται σε λόγους ανωτέρας βίας). Έτσι, αν πχ τα λευκά είναι 10%,τότε το 10% εδρών θα μένει κενό (βουλή με 270 έδρες σε εθνικές= λιγότερες βουλευτικές αποζημιώσεις και παρελκόμενα πχ μετακλητοί κηφήνες). Αυτό βέβαια προϋποθέτει αλλαγή συντάγματος, ενδεχομένως με θέσπιση ελάχιστου αριθμού βουλευτών, για να μην... εξαερωθεί το σύστημα!
Πχ ακόμα κι αν τα λευκά >33%, η Βουλή θα πρέπει να έχει ελάχιστο αριθμό 200 βολευτών (σωστά το έγραψα με "ο").  (Κυριάκος Κατριτζιδάκης, το σχολιό του στο άρθρο Η νίκη της ΝΔ σε απόλυτους αριθμούς).

Αναμένω  με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την αποχή στις 07 Ιουλίου

Η τύχη αυτής της χώρας παίρνει πρόσημο από αυτή την ημερομηνία.


Με εκτίμηση


Δρ Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης







Τεκμήρια Διαβίωσης, μια Περίπτωση Κατάφωρης Αδικίας


Με το ν.820/78 θεσπίσθηκαν τα τεκμήρια διαβίωσης

Με το ν.820/78 θεσπίσθηκαν τα τεκμήρια διαβίωσης ως ένας (έμμεσος) τρόπος φορολόγησης. Από τότε μέχρι και σήμερα έχουν αλλάξει τρεις κώδικες φορολογίας εισοδήματος οι οποίοι συμπληρώθηκαν ή τροποποιήθηκαν με εκατοντάδες νόμους. Σήμερα είναι σε ισχύ, για το μη παραγεγραμμένο έτος 2013 (1/1/2013-31/12/2013) οι διατάξεις των άρθρων 15, 16, 17, 18, 19 του ν.2238/1994. Για τα έτη 2014 και εφεξής έχουν ισχύ οι διατάξεις των άρθρων 29, 30, 31, 32 και 34 του ν.4172/2013. (www.artion.gr).

Γράφει ο Δρ Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης


ΔΗΛΑΔΗ:
τον επινόησε η νδ, τον κράτησε το πασοκ και τον αξιοποίησε στο έπακρο ο  συριζα.

Τα τεκμήρια επινοηθήκαν γιατί δεν υπήρχε πραγματική πρόθεση να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή. Γιατί  δεν υπήρχε και δεν υπάρχει πραγματική πρόθεση για να πάμε σε Ανάπτυξη.


ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ:
έχει ένας άνεργος ένα σπιτάκι 100 τετραγωνικών και ένα αυτοκινητάκι. 1400 κυβικά, που πάνε τα τεκμήρια;;; συνολικά και ανάλογα με την ηλικία του αυτοκίνητου είναι πάνω από το αφορολόγητο.

Και συγκεκριμένα:

Σπίτι με 110 τετραγωνικά 5800
Αυτοκίνητο 1400 20ετιας 4500
Προσωπικά έξοδα             3000

Ποσό είναι το αφορολόγητο;
Είναι δίκαιο όλο αυτό;

Απλά μετρά μπορούν να πατάξουν την φοροδιαφυγή και να εξοικονομήσουν πολλής δις για οικονομική ανάπτυξη. Για να γίνει όμως χρειάζεται κράτος δικαίου και βούληση. Βούληση όμως από ποιους;;; τους ήδη υπάρχοντες της βουλής;;; νομίζω αυτοί έχουν ξεκαθαρίσει τις προθέσεις τους.

πασοκ, νδ και συριζα λένε: όλοι μαζί, για μια ανάπτυξη κλπ
αλήθεια τι εννοούν;;;;