Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

Συμπεράσματα από τα Αποτελέσματα των Βουλευτικών Εκλογών της 07.07.2019


Οι αριθμοί λένε πάντα την Αλήθεια. Δείτε τους παρακάτω υπολογισμούς ή πηγαίνετε κατ ευθείαν στα αποτελέσματα.


Γράφει ο Δρ Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης

Υπολογισμοί
(σύμφωνα με την ιστοσελίδα του υπουργείου εσωτερικών)

ΝΔ
Την νδ ψήφισαν 2,251,411 από τους 5,769,503 που ψήφισαν σε σύνολο 9,961,718

Με απλή μέθοδο των τριών έχουμε:

Α)  Στους ψηφίσαντες
Οι  5,769,503 είναι   100%
Οι 2,251,411      πόσο;             χ    =     2,251,411 χ 100 : 5,769,503 = σχεδόν 40%

Β) Επί του συνόλου των ψηφοφόρων
Οι  9,961,718   είναι   100%
Οι  2,251,411       πόσο;            χ   =    2,251,411 χ 100 : 9,961,718 = 22,6%


ΣΥΡΙΖΑ
Τον συριζα ψήφισαν 1,781,174 από τους 5,769,503 που ψήφισαν σε σύνολο 9,961,718

Με απλή μέθοδο των τριών έχουμε:

Α)  Στους ψηφίσαντες
Οι 5,769,503 είναι 100%
Οι 1,781,174   πόσο ;         χ    =    1,781,174 χ 100 : 5,769,503 = σχεδόν 31%

Β) Επί του συνόλου των ψηφοφόρων
Οι  9,961,718   είναι 100%
Οι 1,781,174        πόσο;          χ   =    1,781,174 χ 100 : 9,961,718 = 17,9%


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Η νδ κυβερνάει σε απόλυτους αριθμός με το 22,6% των ψήφων και ακολουθεί ο δεύτερος συριζα με το 17,9% των ψήφων. (22,5% είχε λάβει ο συριζα τον Ιανουάριο του 2015).

Και οι δυο μαζί αθροίζουν το 40.5 των ψήφων

ΕΝΩ Η ΑΠΟΧΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΚΥΡΑ ΚΑΙ ΛΕΥΚΑ ΑΘΡΟΙΖΕΙ 44%

ΚΥΡΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Με εκτίμηση
Δρ Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης



Ιστοσελίδα υπουργείου εσωτερικών






5 σχόλια:

  1. Αγαπητέ Φάνη
    Συμφωνώ στο σκέλος οτι οι κυβερνησεις δεν έχουν την πλειοψηφία τού λαού. Διαφωνω ως προς το σκεπτικό σου.
    Αρχίζοντας από το συμπέρασμα σου οτι είναι παράνομοι. Όχι δεν είναι παράνομοι διότι δεν παρέβησαν κάποιον νόμον. Έπειτα, υπάρχει η δυνατότητα στους οικειοθελώς απεχοντες να ψηφίσουν. Επιλογή τους είναι αποφασίζουν άλλοι γι αυτους. Άρα τα ποσοστά που αναφέρεις δεν αντιπροσωπευουν την λαϊκή βούληση αλλά τα σχετικα ποσοστά.
    Οποίος απέχει από τα κοινά δεν δίκαιουται να ομιλεί κσι να διαμαρτυρεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. Καλημέρα,
    Αγαπητέ κύριε, μπορείτε να αναρτήσετε την απάντηση μου καθώς δεν καταστεί δυνατό στις επανειλημμένες προσπάθειες μου.;

    Κύριε Στέργιε 33,

    Και το να κυβερνάει το 22,5% είναι νόμιμο;;;
    To να παίρνει το 22,5% 158 έδρες είναι νόμιμο;;;

    Δεν είπα ότι είναι παράνομοι ως προς τον νόμο. Έναν νόμο που τον φτιάχνουν τα κυβερνώντα κόμματα κατά το δοκούν. Είναι παράνομοι ως προς το Πολίτευμα, ως προς την Δημοκρατία. Άλλα και ως προς την Ηθική ως υπέρτατο και άγραφο νόμο είναι εντελώς παράνομοι καθώς μεροληπτούν και κάνουν διακρίσεις κατ εξακολούθηση.

    Η έκφραση σας: Επιλογή τους είναι αποφασίζουν άλλοι γι αυτούς - είναι εντελώς άστοχη. Έτσι και αλλιώς αποφασίζουν άλλοι για μένα αλλά και για πολλούς. Δεν είναι επιλογή μου και δεν το αποδέχομαι μην μου το προσάπτετε λοιπόν.

    Τα ποσοστά που αντιπροσωπεύουν την λαϊκή βούληση δεν γνωρίζουμε πόσα και ποια ακριβώς είναι.

    Δεν απέχω από τα κοινά, από τις εκλογές απέχω οι οποίες είναι ένα καραγκιοζιλίκι, ένα καλοστημένο θέατρο που προσβάλλει την νοημοσύνη μου. Είναι εκλογές λαϊκισμού και αποδημοκρατιοποιησης. Από το σύστημα που υπερασπίζεται και προστατεύει τον λαϊκισμό απέχω. Και δεν θέλω να είμαι μέρος του όπως είστε εσείς και πολλοί άλλοι ακόμα. Στα κοινά συμμετέχω ενεργά, πιο ενεργά από τον μέσο Έλληνα με πολλά κείμενα, σκέψεις και προτάσεις. Με επίσης ένα βιβλίο που τιτλοφορείται ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και που μου στοίχισε πέντε χρόνια από την ζωή μου. Εσείς με ποιο τρόπο ασχολείστε με τα κοινά;;;

    Και αυτή η τάση σας να προστατεύεται το σύστημα που βασίζεται στον λαϊκισμό και επιφέρει τον κομματισμό και έχει καταστρέψει την χώρα, με προβληματίζει και με προβληματίζει πολύ.

    Όταν άνθρωποι σαν και εσάς αδυνατούν να αντιληφθούν το νόημα των φράσεων μου, δεν μπορούν ή δεν θέλουν να αντιταχθούν στο καταστροφικό αυτό σύστημα για την Ελλάδα, και άμεσα ή έμμεσα το υπερασπίζονται, τότε το πρόβλημα είναι βαθύ και είναι οι άνθρωποι του.

    Χωρίς καλό έμψυχο υλικό η Ελλάδα δεν θα φτάσει ποτέ σε πνευματική αφύπνιση και οι Δεσποτάδες δεν θα κουραστούν για να διατηρήσουν την εξουσία τους γιατί έχουν ακόλουθους σαν και εσάς.

    Φροντίζετε για την ομαλή διαδοχή στον επόμενο Καραμανλή και τον επόμενο Μπακογιάννη και κάπου εκεί ανάμεσα και έναν Τσίπρα και όποιος το κάνει αυτό δυο πράγματα σημαίνει: είτε έχει συμφέροντα είτε είναι πνευματικά καθυστερημένος.

    Η Πνευματική Καταχνιά, η Πνευματική Σκλαβιά είναι το μεγαλύτερο μας πρόβλημα και όχι τα δήθεν προβλήματα και αντιμαχίες ανάμεσα στις παρατάξεις, οι δήθεν ιδεολογικές συγκρούσεις. Και όποιος κρατάει το μυαλό του και την νοημοσύνη του οικειοθελώς στα μονοπάτια της εξηλιθίωσης που σπέρνουν τα αφεντικά του λαϊκισμού τότε είναι προφανώς γιουσουφακι και όχι Έλληνας.

    Όμως κάτι τέτοιες στιγμές Λυπάμαι που γεννήθηκα Ελλην.

    Λυπάμαι που βλέπω και ακούω Έλληνες να στηρίζουν την Ολιγαρχία – Φεουδαρχία και να λασπώνουν την Αλήθεια.

    Λυπάμαι που βλέπω και ακούω Έλληνες να δείχνουν και να σπρώχνουν σε σκοτεινά μονοπάτια και όχι στον φωτεινό δρόμο της Αλήθειας.

    Λυπάμαι που βλέπω και ακούω Έλληνες να σκοτώνουν την Δημοκρατία.

    Με εκτίμηση
    Δρ Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης

    (οι θεσεις μου ειναι γενικες και οχι προσωπικες, γιατι πολλοι εχουν και εκφραζουν αποψεις εναντια στην αποχη)






    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κε άγνωστε. Δεν βλέπω ουτε όνομα ουτε φωτο. Τελως πάντων δεν πειράζει. Μπερδευετε τους θεσμούς με την πράξη. Αν οι θεσμοί δεν λειτουργουν σωστα φταίνε τα πρόσωπα και όχι οι θεσμοί. Η βαση τής δημοκρατίας είναι η βουλή που βγαίνει μέσα απο εκλογές. Η ψήφος είναι δικαίωμα και υποχρέωση κάθε Ελληνα. Ενεργού πολίτη. Η αποχή ακυρώνει την δημοκρατία. Είναι αποχή από τα κοινα. Δεν μπορείτε να τού δώσετε Άλλο όνομα.
    Συμφωνώ οτι η δημοκρατία δεν λειτουργει και το σύνταγμα έχει καταπατηθεί βαναυσως όμως αυτό δεν σημαίνει οτι θα καταργησουμε τους θεσμούς. Αν πονά η κεφαλή παίρνουμε ασπιρίνη ή πάμε στο νοσοκομειο, δεν την κόβουμε.
    Ψήφισα κομμα που εκτιμώ παρότι γνώριζα οτι δεν θα πάρει ουτε 1% αλλά έπραξα το καθήκον μου. Δεν είναι καθόλου άστοχο το επιχείρημα μου οτι με αποχή και λευκό εξουσιοδοτητε άλλους ν αποφασίσουν γι εσάς. Είναι η αλήθεια και η νομική έννοια επίσης. 1 εκατ/ριο λαθρο, γκέι, τσιγγάνοι, τρανς και βολεμενοι ψήφισαν Σύριζα και όσοι απειχατε τους δώσατε δυναμη, γι αυτό πήρε μεγάλο ποσοστο. Κανεις πατριώτης δεν τους ψήφισε.
    Όσο εχθρικός κι αν γινεστε μαζί μου η αλήθεια είναι αυτή.
    Γράφετε:
    Φροντίζετε για την ομαλή διαδοχή στον επόμενο Καραμανλή και τον επόμενο Μπακογιάννη και κάπου εκεί ανάμεσα και έναν Τσίπρα και όποιος το κάνει αυτό δυο πράγματα σημαίνει: είτε έχει συμφέροντα είτε είναι πνευματικά καθυστερημένος.
    Με κατηγόρητε για κάτι που ακριβως αυτό κάνετε με την αποχή σας. Ενισχυετε τα μεγαλα κόμματα, αυτά που αναφέρετε. Αν κάποιο κομμα σας εκφράζει, γιατί να μην τού δώσετε κάτι μικρο να μην απογοητευτεί; Δεν σας εκφράζει στοιχειωδώς κανένα κομμα;
    Τελικώς δεν ξέρω αν είστε ο κ Φάνης ή άλλος
    Δεν είναι ξεκάθαρο. Αναφέρετε πολλά άστοχα και άσχετα στο τέλος και επίσης δειχνετε δυσανεξία στην αντίθετη άποψη, ενω υμνειτε την δημοκρατια.!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπερα σας.

    Λετε: Η βαση τής δημοκρατίας είναι η βουλή που βγαίνει μέσα απο εκλογές. Η ψήφος είναι δικαίωμα και υποχρέωση κάθε Ελληνα. Ενεργού πολίτη. Η αποχή ακυρώνει την δημοκρατία. Είναι αποχή από τα κοινα.

    Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΤΤΑΡΟ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ, ΟΧΙ Η ΒΟΥΛΗ. Η ΒΟΥΛΗ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΗΜΑ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ ΤΟΥ 13 ΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

    ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΩΝ ΚΟΜΜΑ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΙ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ. ΒΛΕΠΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΣΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΒΙΑΣΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ; ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΥΤΟ;

    ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΙΝΟΒΟΥΕΥΤΙΚΗ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ.

    Ε.Σ.



    ΑπάντησηΔιαγραφή