Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

Η Επικοινωνιακή Αξιοποίηση ενός Γεγονότος

Ο τίτλος είναι λάθος, είναι ανεπαρκής, ο σωστός τίτλος είναι: Η Επικοινωνιακή Αξιοποίηση των Γεγονότων.

Τα κόμματα επιδίδονται σε αγώνα δρόμου ως προς την επικοινωνιακή αξιοποίηση των γεγονότων. Κάτω από την μύτη των πολιτών, της πλατειάς ανυποψίαστης μάζας, της μη σκεπτόμενης μάζας, αλλά και με την σύμφωνη γνώμη των κομματικών ακόλουθων και των κομματικών εγκάθετων.

 

Δεν συμμετέχουν σε έναν αγώνα δρόμου για την αξιοποίηση των ευκαιριών, των δυνατοτήτων, των ταλέντων, της απλόχερης προσφοράς της φύσης στον Ήλιο, την θάλασσα, το ανάγλυφο, την ιστορία, σε αυτό που λέγεται Ελλάδα, αλλά συμμετέχουν σε αγώνα δρόμου με στόχο την πρώτη θέση στην κουτοπονηριά, την πλάνη, την τελική ευθεία για το χάος.

 

Ήταν μια σεμνή και ταπεινή χειρονομία η εναπόθεση λίγων λουλουδιών από τον κο Μητσοτάκη στο σημείο που το τοιχίο κατέρρευσε και καταπλάκωσε δυο νέα παιδιά συνέπεια του ισχυρού σεισμού στην Σάμο, που η συγκάλυψη δεν έδωσε το σωστό μέγεθος σε ρίχτερ. Κέρδισε τις εντυπώσεις, κέρδισε την πλειονότητα των απλών πολιτών.

 

Βλέποντας το γεγονός αναρωτήθηκα πόσες φορές ο κος Μητσοτάκης εναπόθεσε λουλούδια στο σημείο που άφησαν την ζωή τους άλλα νέα παιδιά; Τα νέα παιδιά στην γενέτειρα του την Κρήτη που τα σκότωσε ένας μεθυσμένος αλλοδαπός; Στα πολυπληθή υπόλοιπα σημεία της ελληνικής επικρατείας μετά από τροχαία ή ναρκωτικά ή αυτοκτονία; Πότε μίλησε με τους γονείς αυτών των παιδιών;

 

Ποτέ.

 

Γιατί να το κάνει τώρα;

 

Δεν φτάνει ούτε η μεγαλοψυχία του ούτε η νοημοσύνη του (κατά την προσωπική μου άποψη) μέχρι εκεί. Συνεπώς γιατί να το κάνει τώρα; Έτσι σκέφτηκα να δω λίγο τον εκλογικό χάρτη της χώρας και φυσικά να διαπιστώσω πόσους βουλευτές και τι χρώματος στέλνει η Σάμος στο κοινοβούλιο. Και διαπίστωσα ότι είναι μονοεδρική και μάλιστα ο ένας και μοναδικός βουλευτής είναι ροζ χρώματος την τελευταία δεκαετία, είναι του συριζα.

Και μόνο στις τελευταίες εκλογές έστειλε βουλευτή της νδ στο κοινοβούλιο.

 

Απλή η απάντηση λοιπόν.  Γιατί απλά η Σάμος είναι μονοεδρική και πρέπει να διαφυλαχτεί πάση θυσία για την νδ.

 

Παράλληλα, ακούγοντας για άμεσες αποζημιώσεις αναρωτήθηκα πόσες φορές ο εκάστοτε πρωθυπουργός και ο μετέπειτα αυτού, πόσοι υπουργοί και οι κατόπιν αυτών, πόσοι βουλευτές (κυβερνητικοί και η) έταξαν αποζημιώσεις; Άμεσες αποζημιώσεις.

Στην βάρδα πλημμυρίσαμε τον Οκτώβρη του 2015. Οι ευχές να μην ξανασυμβεί θύελλα, τα ταξίματα για αποζημιώσεις χαλάζι.

 

Τι έχουμε πάρει πέντε χρονιά μετά;;;

 

Εγώ προσωπικά πέταξα ένα μικρό φορτηγό πράγματα και ανάμεσα τους καναπέδες, έγγραφα, λαπ τοπ και φωτογραφίες οικογενειακές, από αποζημίωση; ΤΙΠΟΤΕ.

 

Τι έγινε με το ταμείο Μολυβιάτη;;;

 

Οι φυσικές καταστροφές είναι απλά ένα εργαλείο στα χέρια των στελεχών των πολιτικών κόμματων με στόχο την απόλυτη επικοινωνιακή αξιοποίηση.

 

Οι φυσικές καταστροφές στα χέρια ενός  ηγέτη και ανερχόμενων μικρών ηγετών θα ήταν το στίγμα και το αζιμούθιο για το επόμενο σκαλοπάτι ανάβασης και εξέλιξης της ελληνικής κοινωνίας.

 

Η επιλογή είναι των πολιτών. Τι θα επικυρώσουν στις επόμενες εκλογές.

 

Με εκτίμηση

Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης

 

 

Η εκλογική περιφέρεια Σάμου είναι μία από τις τρεις εκλογικές περιφέρειες του Βόρειου Αιγαίου. Αντιστοιχεί στον νόμο Σάμου, ο οποίος περιλαμβάνει τα νησιά της Σάμου, της Ικαρίας και των Φούρνων. Μέχρι τις εκλογές του 1981 έδινε δύο έδρες στο ελληνικό κοινοβούλιο, ενώ από τις εκλογές του 1985 και έπειτα δίνει μόνο μία έδρα και αποτελεί σήμερα μία από τις οκτώ μονοεδρικές περιφέρειες της Ελλάδας.[1] Την περίοδο της μεταπολίτευσης την πρώτη θέση καταλάμβαναν με συνεχείς εναλλαγές η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Το σκηνικό άλλαξε στις εκλογές του Μαΐου του 2012 στις οποίες κατέλαβε την πρώτη θέση το ΚΚΕ, το οποίο παραδοσιακά συγκέντρωνε υψηλά ποσοστά στην εκλογική περιφέρεια της Σάμου.[2] Η νίκη του ΚΚΕ στην περιφέρεια της Σάμου αποτελεί και τη μοναδική επικράτηση του ΚΚΕ σε εκλογική περιφέρεια της Ελλάδας κατά την περίοδο της μεταπολίτευσης.[3] Μία φορά έχει επικρατήσει στην περιφέρεια της Σάμου, ανεξάρτητος υποψήφιος υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ και τον Συνασπισμό. Αυτό συνέβη στις εκλογές του 1990, όταν τα δύο κόμματα είχαν υποστηρίξει από κοινού ανεξάρτητους υποψηφίους στις μονοεδρικές περιφέρειες της Ελλάδας.


https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%86%CE%AD%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%B1_%CE%A3%CE%AC%CE%BC%CE%BF%CF%85






 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου