Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021

Λεφτά για Μελέτες και Συμβουλάτορες υπάρχουν, πάντα θα υπάρχουν

Κατασπατάληση κονδυλίων σε φορείς συμβουλευτικής και καθοδήγησης για την νεανική επιχειρηματικότητα αντί της χρηματοδότησης και στήριξης των ίδιων των νέων επιχειρηματιών, καταγγέλλει ο συντονιστής του επιχειρηματικού φόρουμ «Κύκλος νέων επαγγελματιών και επιχειρηματιών» Πάρις Παπαβασιλείου.

«Η μεγαλύτερη μάστιγα στη νεανική επιχειρηματικότητα, τονίζει ο κ. Παπαβασιλείου, μιλώντας στον Αθήνα 9.84, «είναι οι διάφοροι φορείς, οι οποίοι χρηματοδοτούνται δήθεν για να προάγουν τη νεανική επιχειρηματικότητα και των οποίων η πληθώρα των συμβούλων τους, πολλοί απο αυτούς άσχετοι με την επιχειρηματικότητα, αμείβονται με τεράστια ποσά για να συζητάνε για να προάγουν, επί της ουσίας, ένα κενό περιεχομένου ζήτημα. Στην πραγματικότητα πολύ λιγότεροι νέοι επιχειρηματίες υπάρχουν ή ενθαρρύνονται να υπάρξουν σε σχέση με αυτούς που χρηματοδοτούνται για να μιλάνε και να συμβουλεύουν. Είναι πολλοί περισσότεροι οι μεσάζοντες, που θα κληθούν να πάρουν κονδύλια συμβουλευτικής από εκείνους που θα κάνουν πραγματική δουλειά. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στη χώρα μας, σπαταλώνται οι χρηματοδοτήσεις στον τομέα της συμβουλευτικής και όχι στους ίδιους τους επιχειρηματίες και τη στήριξη των επιχειρηματικών ιδεών».

«Η κινητικότητα, που υπάρχει στην Ελλάδα όσον αφορά στις νέες και καινοτόμες επιχειρήσεις είναι υποπολλαπλάσια σε σχέση με άλλες χώρες», συμπληρώνει ο κ. Παπαβασιλείου. «Ενώ υπάρχουν ιδέες και αρκετοί άνθρωποι που θα ενδιαφερόντουσαν, το μεσαίο επίπεδο, αυτό δηλαδή, με το οποίο θα κληθούν να συγχρωτιστούν οι νέοι προκειμένου να δημιουργήσουν μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις βρίσκεται ακόμα στα σπάργανα στη χώρα μας.  Δεν έχει μεγάλη δυναμική ούτε μεγάλη διάθεση να ασχοληθεί και να συντονιστεί με ανοιχτή και  καινοτόμο επιχειρηματικότητα».

Οι προτάσεις

«Θα πρέπει να υπάρξει μια κεντρική πολιτική απόφαση. Να παρακαμφθούν οι χιλιάδες μεσάζοντες και να δοθεί προτεραιότητα στον επιχειρηματικό σχήμα αυτό καθ εαυτό» επισημαίνει ο κ. Παπαβασιλείου και προτρέπει τους νέους επιχειρηματίες να μη πάψουν να παλεύουν για το όνειρό τους, να είναι ωστόσο πιο πραγματιστές, με λιγότερες ελπίδες για την ανεύρεση κεφαλαίων και να στηριχθούν περισσότερο στις δικές τους δυνάμεις αλλά να μην υποχωρήσουν στη προσπάθεια τους.

Ο «Κύκλος νέων επαγγελματιών και επιχειρηματιών»

«Ο «Κύκλος νέων επαγγελματιών και επιχειρηματιών»  είναι ένα φόρουμ επιχειρηματικότητας, ανεξάρτητο, ανοιχτό σε όλους χωρίς χρηματοδότηση από κάπου. Όποιος θέλει μπορεί να παρακολουθήσει τις συζητήσεις και ομιλίες, που διοργανώνουμε ,με επιτυχημένους επιχειρηματίες, βουλευτές, υπουργούς, τραπεζίτες. Καλούμε τους νέους επιχειρηματίες να παρακολουθήσουν να ενημερωθούν, να θέσουν τις απορίες και τις ερωτήσεις τους. Είμαστε η πιο έγκυρη πηγή ενημέρωσης για ένα νέο επιχειρηματία σήμερα» καταλήγει ο κ. Παπαβασιλείου. 

πηγη

Καταγγελία για «μεσάζοντες» και στον τομέα της νεανικής επιχειρηματικότητας

https://www.athina984.gr/2021/05/05/kataggelia-gia-mesazontes-kai-ston-tomea-tis-neanikis-epicheirimatikotitas/

05/05/21

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου