Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

Παντού Ψέμματα


Παντού Ψέματα

Μας λένε για την Αρχαία Ελλάδα και τον Αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό και μας αποκρύπτουν τους εμφυλίους πολέμους, τον θάνατο και τα σκλαβοπάζαρα, μας αποκρύπτουν ότι η Αρχαία Ελλάδα κατέρρευσε από τους ίδιους τους Έλληνες. Δεν μας λένε τι έκαναν στον Σωκράτη, τον Μιλτιάδη και τόσους άλλους. Δεν μας λένε για την διχόνοια, τις συγκρούσεις, τις δολοπλοκίες, τα ξεπουλήματα, τις προδοσίες.

Μας λένε για την επανάσταση του 1821 και μας εξάπτουν τα πατριωτικά αισθήματα με πατριωτικές κορώνες και ιαχές και μας αποκρύπτουν τους εμφυλίους και την παραλίγο καταστροφική εξέλιξη λογω του μίσους και της διχόνοιας μεταξύ των επαναστατημένων Ελλήνων. Και ότι από θαύμα σώθηκε η επανάσταση χάρη στην επέμβαση των Μεγάλων Δυνάμεων με την ναυμαχία στο Ναβαρίνο το 1827. Δεν μας λένε ότι έβαλαν φυλακή τον Κολοκοτρώνη και με ποιο τρόπο και υπό ποιες συνθήκες  πέθαναν πολλοί γενναίοι άντρες από αυτούς που αγωνίστηκαν. Δεν μας λένε τι αντιμετώπιση τους επιφύλαξε η ελληνική πολιτεία και οι δημόσιοι υπάλληλοι (που βρήκαν θέση μέσω ρουσφετιού) που έγιναν δημόσιοι υπάλληλοι σε μια ελεύθερη Ελλάδα που ελευθέρωσαν αυτοί οι άλλοι.

Ιωάννης Καποδίστριας, οι κοτζαμπάσηδες στραφήκαν εναντον του, μέχρι που τον δολοφόνησαν, για να μην χάσουν τα προνόμια τους.

Δεν μας λένε για τους εμφυλίους του 1916-18 και τον εθνικό διχασμό, για τον εμφύλιο του 1946-49 και τις χιλιάδες ψυχές που βιάστηκαν και δολοφονήθηκαν. Για τους χιλιάδες που εκτοπίστηκαν και έχασαν οικογένειες και περιουσίες.

Δεν μας λένε για το κομματικό και πελατειακό κράτος χτισμένο πάνω στον λαϊκισμό. Δεν μας λένε για την κομπίνα την άπατη και το ρουσφέτι που καλλιεργήθηκαν και απλωθήκαν σαν πανούκλα σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Ψάχνουν φταίχτες και ρίχνουν τις ευθύνες στο ευρώ, την ευρωπαϊκή ένωση και τον χριστιανισμό και αμελούν έντεχνα να αναφερθούν στην αρπαχτή, την κομπίνα, την μίζα, την διαφθορά, τα σκάνδαλα και τα ρουσφέτια που σάρωναν και σαρώνουν την ελληνική επικράτεια.

Και όταν με όλα αυτά τους ξαναψηφίζουμε σημαίνει ότι επικροτούμε το ψέμα, την πλάνη και τον σκοταδισμό, σημαίνει ότι το θέλουμε, ότι είμαστε οπαδοί του και το νομιμοποιούμε.


Ένα έθνος πλασμένο να γεννάει φιλοσόφους, ήρωες, πολεμιστές και αγίους, σέρνεται στην λάσπη της ανοησίας και στον βούρκο της εξηλιθίωσης.






3 σχόλια:

  1. Όλα μάς τα λένε Φάνη. Όταν ψάχνεις βρίσκεις. Εκτός αν εννοείς τους ... δασκάλους και καθηγητές τού συστήματος. Πόσο θύματά τους άραγε έχουμε γίνει; Ψέματα παντού! Ναι, όλος ο κόσμος είναι ψέμα, λάσπη. Μέσα στην λάσπη όμως βρίσκεις τα διαμάντια και πρέπει να λασπωθείς για να τα βρεις και να τα καθαρίσεις. Τα διαμάντια υπάρχουν μέσα στην λάσπη, έτσι και η αλήθεια μέσα στο ψέμα. Μπορούμε να τα ξεχωρίσουμε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ με τον stergio33. Aναζητητές να γίνουμε. Ναι σίγουρα μας έχουν πει απίστευτα ψέμματα. Σε όλα τα παραπάνω, ενυπάρχουν αλήθειες μέσα στα ψέμματα και ψέμματα μέσα στις αλήθειες. Για τον φόνο του Καποδίστρια π.χ. Είναι μεγάλο ψέμμα ότι τον δολοφόνησαν οι Μαυρομιχάληδες. Αυτοί ήταν γενναίοι πολεμιστές. Οι Γάλλοι που διοικούσαν τότε την περιοχή τον έφαγαν με δόλο και κατασκεύασαν μία περιποιημένη σηκοφαντία για τους Μαυρομιχαλαίους. Δεν ήθελαν έναν πραγματικό ηγέτη για την νεοσύστατη Ελλάδα. Ποτέ οι Ευρωπαίοι δεν μάς ήθελαν ανεξάρτητους και ελεύθερους.
    Με οποιονδήποτε τρόπο μπορούσαν, μάς καταδυνάστευαν. Η γεωστρατηγική μας θέση ήταν μεγάλο δέλεαρ γι΄αυτούς. Από την άλλη η Ναυμαχία του Ναυαρίνου δεν θα γινόταν ποτέ, εάν δεν συνέβαινε ένα περίεργο τυχαίο γεγονός. Οι Άγγλοι δεν ήθελαν να τα χαλάσουν με τους Οθωμανούς και κωλισιεργούσαν. Σιγά μην ήθελαν την ανεξαρτησία της Ελλάδος. Τα δικά τους συμφέροντα κοιτούσαν. Μην ακούω για βοήθεια των Δυτικών. Μέσα στα αυτιά μου ηχούν τα λόγια παππούδων και προπαππούδων για την συμπεριφορά τους στην καταστροφή του 1922, ειδικά στο λιμάνι της Σμύρνης. Έβαλλαν φωτιά στην θάλασσα για να μην αφήσουν κανέναν Έλληνα να πλησιάσει και να διασωθεί!
    Ένας Λαός που κατάφερε να διατηρήσει την Γλώσσα του, τα ήθη και έθιμά του για 400 χρόνια, είναι κατι που κανένας άλλος δεν θα το κατάφερνε.
    Ναι φυσικά υπήρξαν Εφιάλτες και δοσίλογοι. Και πού δεν υπάρχουν;
    Όμως αναλογικά με το σύνολο του πληθυσμού της μικρής αυτής χώρας, το ποσοστό ανώτερων υπάρξεων ( Σοφών, Φιλοσόφων, Ηρώων, Ποιητών, Λογοτεχνών, Επιστημόνων ) κατά την διάρκεια ὀλων των αιώνων του πολιτισμού που γνωρίζουμε, είναι το μεγαλύτερο στον Πλανήτη!
    Κι΄έπειτα ποιός μάς βεβαιώνει ότι όσα μάς διδάσκουν για την Αρχαιότητα είναι σωστά; Η ψυχοσύνθεση και τρόπος ζωής των τότε ανθρώπων ήταν πολύ διαφορετικός από τον σημερινό. Και το γεγονός ότι ήταν χωρισμένοι σε πολλά κρατίδια με διαφορετικούς νόμους και κουλτούρα δικαιολογεί και τις διαμάχες τους. Είχαν όμως το ίδιο D.N.A. Το ίδιο πυρ στην συμπεριφορά. Είχαν εξαπλωθεί σε όλον τον Πλανήτη, πρώτοι από όλους τους άλλους Λαούς. Μάς έχουν πει όλα τα άσχημα και λίγα από τα όμορφα. Σε όλα πρέπει να βάζουμε ένα ερωτηματικό. Οι γνώσεις μας για την βαθύτερη Αλήθεια είναι ελλειπείς. Υπάρχουν κρυμμένες Αλήθειες που πρέπει να τις αναζητήσουμε.
    Όσο για τους σημερινούς Έλληνες, σίγουρα δεν είναι αυτοί που θα έπερεπε να είναι. Ακόμη και εδώ όμως, πέρα από τους βολεμένους και δοσίλογους υπάρχει αρκετή μαγιά για το μέλλον. Φταίει ο απλός πολίτης για αυτούς που τον κυβερνούν; Ναι κάποιοι τους ψήφησαν. Με τι ποσοστό;
    Με ένα επισφαλές 25% και μπόλικη νοθεία; Και ποιός έφερε τον Λαό στην θέση να μην ξέρει ποιον να ψηφίσει και να απέχει; Η Ελλάς δεν απελευθερώθηκε ποτέ πραγματικά μετά το 1821. Πάντα είχε από πάνω της ξένους αφέντες. Ας μην βάζουμε όλον τον Λαό στο ίδιο τσουβάλι. Ας ξεχωρίσουμε την ήρα από το σιτάρι. Και κυρίως ας ενωθούμε!
    Υπάρχουν και αδάμαντες μέσα στην κοπριά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.
    ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΑΝΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή