Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

Η νίκη της ΝΔ σε απόλυτους αριθμούς


Γράφει ο Δρ Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης

Η ΝΔ έλαβε το 33,3 % από τους 5,438,488 που ψήφισαν
Και το σύνολο των εγγεγραμμένων είναι 9,273,149

Με απλή μέθοδο των τριών  έχουμε:

Οι   9,273,149   είναι το   100% του εκλογικού σώματος
Και ψήφισαν νδ οι 1,721,078 και  είναι επί τοις εκατό  % ;;;

χ   =  1,721,078 χ 100 :  9,273,149 =  18,55%

Δηλαδή σε απόλυτα νούμερα κέρδισε το 18,55%

Ο Συριζα στις εκλογές του 2015 κέρδισε σε απόλυτα νούμερα με περίπου το 21,5% των ψήφων.

Αυτή είναι η Δημοκρατία μας

Με την αποχή να ξεπερνά το 40% φαίνεται ότι υπάρχει ελπίδα.

Από το 40% θα πρέπει να αφαιρέσουμε τους ασθενείς, τους γέροντες, τους εκείνη την ημέρα εργαζόμενους, τους ναυτικούς, τους φαντάρους, μένει καθαρό ένα 30%.


Υπάρχει ελπίδα.







4 σχόλια:

  1. Ναι έτσι ακριβώς είναι !

    Ερωτώ : ΄Εχει κάποιος αναζητήσει τα αίτια της ΑΠΟΧΗΣ ;

    Είχα αναφερθεί σε προηγούμενα δημοσιεύματά μου , και είχα καταθέσει και την Πρόταση για :
    " Να εκφραστεί Πολιτικά η Αποχή " .

    Αυτά πρότεινα τότε που εισέπραξε ελάχιστες επιδοκιμασίες ( likes) , εδώ στο φ/β . Απαιτείται Πολιτική Ωρίμανση :
    https://blogs.sch.gr/diogenis/2009/05/15/%CE%BD%CE%B1-%CE%B5%CE%BA%CF%86%CF%81%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%AF-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%87%CE%AE/

    Αυτά...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το διαφωνεί κάποιος με την άποψή σου αγαπητέ μου δεν σημαίνει ότι δεν έχει ωριμάσει. Μόνον σκέψου ότι με το τσουνάμι ελληνοποιήσεων, πάνω από 850,000 "έλληνες" (όχι Έλληνες) θα ψηφίσουν αυτούς που τους έδωσαν ... ιθαγένεια!! Ξέρεις βεβαίως τι θα ψηφίσουν!! Εσύ θα καθίσεις στην διαμαρτυρία τού καναπέ;

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα σας.
    Θεωρώ αποτυχία ενός συστήματος την αποχή σε τόσο μεγάλα ποσοστά. Θεωρώ ότι είναι το ίδιο αποτυχημένο με το να κρύβεται όλη η Ευρώπη πίσω από το δάκτυλό της εκφράζοντας την ανησυχία της για την άνοδο ακραίων εκφραστών στις εκλογές.
    Βλέπω ότι όλοι ακολουθούν την ίδια άνωθεν γραμμή ή το σύστημα μέσων μαζικής αποβλάκωσης με έπεισε ότι είναι όλοι ίδιοι, είτε με έπεισε για ανθρώπους "λαγούς" που τάχα αξίζουν; Τους αγνοώ. Αποχή.
    Κινδυνεύει το σπίτι μου; Θα το περιφρουρήσω. Αναζητώ εκφραστές αυτής της σκέψης και επιλέγω.
    Μορφωμένος ή μη, ο εκάστοτε λαός ξέρει. Έχει τους "ηγέτες" που του αρμόζουν. Που του ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία του και στα πιστεύω του. Ενστικτώδεις ή μη επιλογές; Ας μείνουμε στο γεγονός ότι όλα είναι όψεις του ίδιου νομίσματος: Της πολιτικής που εξαρτάται από συμφέροντα και άρα δεν έχει προτεραιότητα τον πολίτη και την ελευθερία του.
    Προσωπικά; Ψήφισα. Τα κριτήριά μου; Απλά: Προσπάθησα να 'δω τα πιστεύω του. Φυσικά -για άλλη μια φορά- δεν βγήκε κάτι. Βλέπετε, η έκφραση των "άλλων" κομμάτων δεν περνάει από τα "politically correct media". Λυπάμαι κι εγώ Θεοφάνη που την εποχή των social media εξακολουθεί και επικρατεί αυτού του είδους ο πολιτικός λόγος. Είναι βλέπεις και το γνωστό ρηθέν: "10.000.000 (minus!) Έλληνες, ε, 10.000.000 προπονητές".
    Τα πάει καλά ο αχαρακτήριστος μισέλλην Κίσινγκερ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πιστεύω ότι αυτό που πρέπει να εκφραστεί πολιτικά είναι το "λευκό" (= κανείς κατάλληλος από υποψηφίους ή δεν έχω γνώμη) και όχι η αποχή (που μπορεί να οφείλεται σε λόγους ανωτέρας βίας). Έτσι, αν πχ τα λευκά είναι 10%,τότε το 10% εδρών θα μένει κενό (βουλή με 270 έδρες σε εθνικές= λιγότερες βουλευτικές αποζημιώσεις και παρελκόμενα πχ μετακλητοί κηφήνες). Αυτό βέβαια προϋποθέτει αλλαγή συντάγματος, ενδεχομένως με θέσπιση ελάχιστου αριθμού βουλευτών, για να μην... εξαερωθεί το σύστημα! Πχ ακόμα κι αν τα λευκά >33%, η Βουλή θα πρέπει να έχει ελάχιστο αριθμό 200 βολευτών (σωστά το έγραψα με "ο").

    ΑπάντησηΔιαγραφή