Τρίτη 19 Απριλίου 2022

TO OYKΡANIKO ZHTHMA (MEΡΟΣ Δ')

Τι λέει και η άλλη πλευρά για την Σύγκρουση;

Ο Πούτιν έκανε λόγο, κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνδιάλεξης με δύο ηγέτες, για «εξωδικαστικές δολοφονίες αντιφρονούντων», για «απαγωγές αμάχων» και τη «χρήση τους ως ανθρώπινες ασπίδες», όπως και για την «ανάπτυξη βαρέων όπλων σε κατοικημένες περιοχές, κοντά σε νοσοκομεία, σχολεία και παιδικούς σταθμούς», επισημαίνεται σε μια ανακοίνωση του Κρεμλίνου. Κατηγόρησε, επίσης, τα ουκρανικά «εθνικιστικά τάγματα» ότι «διαταράσσουν συστηματικά τις επιχειρήσεις διάσωσης και εκφοβίζουν τους αμάχους που προσπαθούν να εκκενώσουν» τις εμπόλεμες ζώνες. «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν παρότρυνε τον Μακρόν και τον Σολτς να ασκήσουν επιρροή στις αρχές του Κιέβου για να τερματίσουν αυτές τις εγκληματικές ενέργειες», συμπλήρωσε η ρωσική προεδρία. Επιπλέον, ο Βλαντίμιρ Πούτιν ενημέρωσε τους Μακρόν και Σολτς σχετικά με την κατάσταση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, ενώ οι τρεις ηγέτες συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή, ανέφερε το Κρεμλίνο.

(Πούτιν: «Οι Ουκρανοί παραβιάζουν κάθε έννοια ανθρωπιστικού δικαίου»

https://iskra.gr/poutin-oi-oukranoi-paraviazoun-kathe-ennoia-anthropistikou-dikaiou/

12/03/2022)

 

Ποιο ήταν το δείγμα της φρόνησης του Πούτιν;

Στο Συνέδριο του Μονάχου (10/2/2007) μεταξύ άλλων ο Πούτιν επεσήμανε:

«… Ως εκ τούτου είναι ευρέως γνωστό ότι η διεθνής ασφάλεια περιλαμβάνει πολύ περισσότερα από ζητήματα που σχετίζονται με τη στρατιωτική και πολιτική σταθερότητα. Περιλαμβάνει τη σταθερότητα της παγκόσμιας οικονομίας, την υπέρβαση της φτώχειας, την οικονομική ασφάλεια, και την ανάπτυξη διαλόγου μεταξύ των πολιτισμών. Αυτός ο καθολικός, αδιαίρετος χαρακτήρας της ασφάλειας εκφράζεται ως η βασική αρχή ότι «η ασφάλεια για έναν είναι ασφάλεια για όλους».

(https://panas1821.wordpress.com/2022/03/16/%ce%bf%cf%85%ce%ba%cf%81%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%b1-%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%b9%ce%b1-covid-19-%ce%bb%ce%b9/)

 

Σύμβουλος Ουκρανού προέδρου: «Μόνη λύση είναι ο πόλεμος να μεταφερθεί στις πόλεις»

Στην Μαριούπολη οι νεοναζί των ταγμάτων του Αζόφ διαλύουν την πόλη, που κατά 80% είναι πληθυσμός ρωσόφωνος, φτάνοντας στο σημείο να ανατινάζουν κτίρια αγνοώντας αν στα υπόγεια βρίσκονται άμαχοι. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, η εικόνα εντός της πόλης είναι φρικιαστική ενώ ήδη έχουν δηλώσει ότι αναμένουν να βρουν πολλά δυστυχώς πτώματα αμάχων σε συντρίμμια οικοδομών. Οι ουκρανικές μονάδες υποχωρώντας έχουν ανατινάξει ιατρεία, σχολεία, παιδικούς σταθμούς και άλλες αστικές υποδομές. Ακόμα χρησιμοποιούνται κάτοικοι ως ανθρώπινες ασπίδες, εφαρμόζοντας την ναζιστική τακτική «Festung», μετατροπή των πόλεων σε φρούρια. Επιπλέον, οι στρατιώτες, οι οποίοι προέρχονται από τα δυτικά της χώρας, έχουν καταστρέψει ιστορικά μνημεία, με τους κατοίκους να μιλούν για μίσος εναντίον τους.

(https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/ypoxoroun-kai-metatrepoun-tin-marioupoli-se-kraniou-topo-ta-tagmata-tou-azof-rosiko-ypam-friki/ )

 

Και Φυσικά προκύπτουν κάποια Ερωτηματικά

Υπάρχουν κόμματα στην Ουκρανία; Βγάζουν ανακοινώσεις και αν ναι τι γράφουν αυτές οι ανακοινώσεις; Τόσοι απεσταλμένοι δημοσιογράφοι γιατί δεν υπάρχει ούτε μια συνέντευξη από κάποιους από αυτούς; Κοινοβούλιο και βουλευτές υπάρχουν; Τι λένε αυτοί; Εφημερίδες υπάρχουν; Αν ναι, τι γράφουν; Οργανώσεις νεολαίας υπάρχουν στην Ουκρανία; Σύλλογοι, εργατικά σωματεία, συνδικάτα κλπ, τί λένε;  Όλοι είναι στοιχημένοι πίσω από τον Ζελένσκι; Όλοι συμφωνούν με όλες του τις ενέργειες; Γιατί μόνο ο Ζελένσκι εμφανίζετε κάθε μέρα;  Ακούμε για παλλαϊκή αντίσταση του Ουκρανικού λαού και βλέπουμε 30 – 40 άτομα να στήνουν «οδοφράγματα». (Panagiotis Themelis).

Δείχνουν φωτος και σκηνές από βομβαρδισμένα κτίρια και κατεστραμμένα τεθωρακισμένα αλλά σκηνές από τις μάχες δεν βλέπουμε, πως γίνεται αυτό; Μιλούν για απώθηση του Ρωσικού στρατού αλλά κατά μέτωπο μάχες δεν διεξάγονται.

 

Ο Ουκρανικός στρατός και η τακτική του

Ο Ουκρανικός στρατός είναι ένας καθαρός στρατός ή στις τάξεις του έχουν εισέλθει ακροδεξιοί όπως του τάγματος Αζόφ; Πιθανόν πλέον να μην είναι ένα στράτευμα με κανονικούς πολίτες αλλά να είναι ένα στράτευμα αποτελούμενο κατά πλειοψηφία με ακροδεξιούς φανατικούς. Έτσι εξηγούνται και τα διάφορα παρέκτροπα.

Επίσης ποτέ δεν θα μπορούσε να ανταπεξέλθει απέναντι στους ρώσους σε κανονικό πεδίο μάχης. Έτσι λοιπόν αποφάσισαν να μεταφέρουν τον πόλεμο στις πόλεις όπου η προβοκάτσια και το  ψέμα είναι εύκολο. Μετέτρεψαν σχολεία και νοσοκομεία σε στρατόπεδα και έπιασαν θέσεις στις πολυκατοικίες. Όταν σε πυροβολούν από μια πολυκατοικία τι θα κάνεις;

 

 

Κίνα: Είμαστε ουδέτεροι αλλά το ΝΑΤΟ έχει βομβαρδίσει 30 χώρες μετά τον B’ Παγκόσμιο Πόλεμο – Η Ουκρανία θύμα πλάνης από τις ΗΠΑ

Με το πρόσχημα της υπεράσπισης της ελευθερίας και της δημοκρατίας στην Ουκρανία, η Δύση υπό την ηγεσία των ΗΠΑ έχει εμπλακεί και πάλι σε μια κλιμακούμενη αντιπαράθεση με τη Ρωσία. Η ρίζα της κρίσης στην Ουκρανία έγκειται στην υπόθεση ότι οι αμερικανικές αξίες θα πρέπει να είναι καθολικά αποδεκτές και να κυριαρχήσουν στον κόσμο. Πιστεύοντας σε αυτή την πλάνη, η Ουκρανία έπεσε στην παγίδα των ΗΠΑ με αποτέλεσμα καταστροφικές συνέπειες. Αυτή την εκτίμηση κάνει σήμερα το editorial της China Daily που εκφράζει την επίσημη θέση του Πεκίνου λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη επικοινωνία του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν και του κινέζου ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ.

Όπως γράφει η China Daily, η Ρωσία δεν έχει κρύψει ποτέ τις ανησυχίες της σχετικά με την εθνική της ασφάλεια και εδαφική ακεραιότητα, η οποία μπορεί να διατηρηθεί μόνο εάν η Ουκρανία παραμείνει ουδέτερη και αποστρατιωτικοποιημένη. Ωστόσο, το ΝΑΤΟ απορρίπτει την «έκκληση» του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν να μην γίνει η Ουκρανία μέλος του ΝΑΤΟ ή να στρατιωτικοποιηθεί και χρησιμοποιείται από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο ως «εργαλείο» ανάσχεσης της ρωσικής επέκτασης. Το Πεκίνο όμως στρέφεται και κατά των επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ επί δεκαετίες, δηλώνοντας πως η θέση τους στον πόλεμο της Ουκρανίας είναι ουδέτερη, αλλά η Βορειοατλαντική συμμαχία έχει βομβαρδίσει 30 χώρες.

Τα αρχεία δείχνουν ότι από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, οι ΗΠΑ έχουν βομβαρδίσει περίπου 30 χώρες, μερικές μάλιστα και πάνω από δύο φορές.

Οι χώρες αυτές περιλαμβάνουν την Κορέα και την Κίνα (1950-53), την Κούβα (1959-61), το Βιετνάμ (1961-73), το Ιράν (1987), το Ιράκ (1991-2015), τη Βοσνία Ερζεγοβίνη (1994-95), το Αφγανιστάν (1998, 2001-21) και το Πακιστάν (2007-15). Έτσι, αν μια χώρα πρέπει να πληρώσει το τίμημα της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησής» της (σ.σ. έτσι ονομάζει ο Βλαντιμίρ Πούτιν τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία) γιατί να μην τιμωρηθούν οι ΗΠΑ για τις στρατιωτικές τους ενέργειες σε αυτές τις χώρες; αναρωτιέται η China Daily. Σημειώνεται πως η Κίνα διατήρησε την ουδέτερη στάση της στη σύγκρουση και απείχε από την ψηφοφορία στις συνεδριάσεις του ΟΗΕ που καταδίκασαν τη Ρωσία για την εισβολή της στην Ουκρανία.

(https://agonaskritis.gr/%ce%ba%ce%af%ce%bd%ce%b1-%ce%b5%ce%af%ce%bc%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b5-%ce%bf%cf%85%ce%b4%ce%ad%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%bf%ce%b9-%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%ac-%cf%84%ce%bf-%ce%bd%ce%b1%cf%84%ce%bf-%ce%ad%cf%87/?utm_campaign=shareaholic&utm_medium=facebook&utm_source=socialnetwork&fbclid=IwAR1q8DXn912QtJPZhH8ecfwyUAcfujDDXuAp_hoLJ5BUJKVxid0yQi8Ifp8    18/03/2022)

 

Απεφάνθη το δικαστήριο της Χάγης: “Αδικαιολόγητη η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία” – “Να σταματήσει άμεσα”

https://www.dikastiko.gr/eidhsh/apefanthi-to-dikastirio-tis-chagis-adikaiologiti-i-eisvoli-tis-rosias-stin-oykrania-na-stamatisei-amesa/

για τα εκατομμύρια θανάτων στις τρεις ηπείρους μετά τον β ΠΠ από το νατο και τις ΗΠΑ, έχει αποφανθεί το δικαστήριο της Χάγης;

 

Αυτή η σύγκρουση μπορεί να τερματιστεί σήμερα, υπό τον όρο ότι η Ουκρανία θα τηρήσει τη συμφωνία του 2014 και θα δηλώσει ότι δεν θα ενταχθεί ή δεν θα επιδιώξει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ή την Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν θα επιτρέψει στο ΝΑΤΟ ή τις Ηνωμένες Πολιτείες να έχουν βάσεις σε ουκρανικό έδαφος.

(Άρθουρ Σκάργκιλ για Ουκρανικό: “Είναι καιρός να ξεκαθαρίσουμε ότι είμαστε αντίθετοι στην παγκοσμιοποίηση”

http://www.antipagkosmiopoihsh.gr/2022/03/20/arthour-skargkil-gia-oukraniko-einai-kairos-na-ksekatharisoume-oti-eimaste-antithetoi-stin-pagkosmiopoiisi/

20/03/2022)

 

Όμως ο Ζελένσκι τι κάνει; Γιατί δεν το κάνει;

 

 

ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ και Ισραήλ εξοπλίζει την Ουκρανία και τα νεοναζιστικά τάγματα

Όλες οι πληροφορίες του τίτλου στο άρθρο/λινκ που ακολουθεί. Όμως είναι απορίας άξιον, όλοι αυτοί που καταδίκασαν τον ναζισμό εξοπλίζουν τώρα ναζιστές.

Φάκελος Ουκρανία: Ποιος εξοπλίζει και εκπαιδεύει τους νεοναζί στην Ουκρανία

https://igata.gr/2022/03/02/%cf%86%ce%ac%ce%ba%ce%b5%ce%bb%ce%bf%cf%82-%ce%bf%cf%85%ce%ba%cf%81%ce%b1%ce%bd%ce%af%ce%b1-%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%bf%cf%82-%ce%b5%ce%be%ce%bf%cf%80%ce%bb%ce%af%ce%b6%ce%b5%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%ce%b9/

02/03/2022

 

Russian Embassy in Greece

Εδώ και 8 χρόνια καταδικάζουμε την άνοδο του νεοναζισμού στην Ουκρανία. Η Δύση έκανε πως δεν βλέπει, παράλληλα εξόπλιζε και εκπαίδευε τους εκεί ναζιστές, το κάνει και σήμερα! Τώρα το ναζιστικό τάγμα Αζόφ τρομοκρατεί τους κατοίκους της Μαριούπολης, κρύβεται πίσω από τις πλάτες των αμάχων, σκοτώνει και Ουκρανούς ελληνικής καταγωγής, όπως στο Σαρτανά, με πυραύλους Grad. Η Ρωσία θα βάλει τέλος σε αυτό!

Video: ΣΚΑΙ https://www.youtube.com/watch?v=SLTRAwhgYT8

 

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας

Ο καθένας έχει τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό που του αξίζει. Οι ουκρανοί εξέλεξαν ένας ηθοποιό που υποδυόταν τον πρόεδρο και εμείς έχουμε Κυριάκο/Αλέξη/Νίκο κλπ. Ο καθένας έχει ότι του αξίζει.

Ο Zελένσκι κρύβεται αλλά απαγόρευσε σε όλους τους άντρες όμως έως 60 ετών να φύγουν και τους υποχρέωσε να μείνουν πίσω και να πολεμήσουν. Με αφορμή τον Ζελένσκι έρχεται στο μυαλό μου ο Αλέξανδρος ο Μέγας που ήταν συνεχώς στην πρώτη γραμμή και οι στρατηγοί/σωματοφύλακες του μέσα στο άγχος.

Σύμφωνα με αρκετές πηγές η οικονομική κατάσταση του Ζελένσκι είναι αρκετά καλή.

Πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια διατηρούνται στους λογαριασμούς του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky στο εξωτερικό. Αυτό ανακοίνωσε ο βουλευτής του Verkhovna Rada του κόμματος της Αντιπολίτευσης, Ilya Kiva. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Ζελένσκι έχει συσσωρεύσει 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια στην Dresdner Bank Lateinamerika στην Κόστα Ρίκα κατά τα δυόμισι χρόνια της προεδρίας του.  Αλλά μόνο λογαριασμοί, όπως τόνισε ο Kiva, το θέμα δεν ήταν περιορισμένο. Ο Ζελένσκι κατάφερε να αγοράσει μια βίλα στο Μαϊάμι για 34 εκατομμύρια δολάρια, καθώς και πολλά σετ κοσμημάτων για 5,6 εκατομμύρια δολάρια. «Εκτός από τον Πρόεδρο της Ουκρανίας στην Dresdner Bank, ο επικεφαλής του γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας Yermak έχει λογαριασμούς για ένα μέτριο ποσό 56 εκατομμυρίων δολαρίων, η Svyatlana Tikhanovskaya για 4,5 εκατομμύρια δολάρια, τα περισσότερα από τα οποία μετέφερε τον Δεκέμβριο του 2020 στην τράπεζα HSBC το Γραφείο στο Λονδίνο. Επίσης, ο Arseniy Yatsenyuk έχει έναν λογαριασμό στο υποκατάστημα της τράπεζας Dresdner στο Μαϊάμι», είπε ο Kiva στην ανάρτησή της στο κανάλι Telegram. «Κάθε πρόεδρος και η ομάδα του, μετά τη θητεία του, έφυγαν ως δισεκατομμυριούχοι δολαρίων και ο Ζελένσκι, παρ' όλη την κατωτερότητά του, δεν ήταν εξαίρεση, απλώς στην περίπτωσή του, κανείς δεν θα τον αφήσει να φύγει», είπε ο Κίβα και πρόσθεσε ότι τον σημερινό επικεφαλής της Ουκρανίας τον περιμένει η φυλακή.  Πηγή: rg.ru

(Τα δουλικά της παγκοσμίου ελίτ, πληρώνονται καλά

https://fotavgeia.blogspot.com/2022/03/blog-post_5.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email

Σάββατο 5 Μαρτίου 2022)

 


Mε σημαία την εξάλειψη της διαφθοράς σε έναν κηρυγμένο πόλεμο κατά των ολιγαρχών, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι εισέρχεται στην πολιτική και κατέρχεται στις εκλογές για την Προεδρία της Ουκρανίας το 2019. Με τον επιτυχημένο «ανένδοτο» αγώνα του και την αναφανδόν στήριξη της Δύσης, ο κωμικός ηθοποιός και τηλεοπτικός σταρ ανεβαίνει στον προεδρικό θώκο με πλειοψηφία 73%. Την ίδια μέρα, υπόσχεται μέλλον λαμπρό στα εκατομμύρια κατοίκων απανταχού της χώρας του. Κεντρικό σύνθημα της καμπάνιας του η ανατροπή των πολιτικών, όπως ο Πέτρο Ποροσένκο, οι οποίοι μετέτρεψαν τον πλούτο της Ουκρανίας σε υπεράκτιες εταιρείες φορολογικών παραδείσων ανά τον κόσμο. Τα έγγραφα που διέρρευσαν στα αποκαλούμενα Pandora Papers εμφανίζουν τον Ζελένσκι να διατηρεί -ή τουλάχιστον διατηρούσε- ένα εκτεταμένο δίκτυο υπεράκτιων εταιρειών, με συνιδιοκτήτες μακροχρόνια φίλους και τηλεοπτικούς συνεργάτες του.

(Oι παράνομες μπίζνες του Ζελένσκι

https://www.zougla.gr/kosmos/article/oi-paranpmes-mpiznes-tou-zelenski

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 8 Μαρτίου 2022,   Πηγή: The Guardian)

 

Παρά τα όσα διατεινόταν στην προεκλογική του εκστρατεία, ότι δηλαδή το πολιτικό-ολιγαρχικό κατεστημένο πρέπει να ανατραπεί –αντίπαλός του ήταν ο Πέτρο Ποροτσένκο που απέκρυψε τα περιουσιακά του στοιχεία σε offshore εταιρείες–, η αποκάλυψη των Pandora Papers έδειξε ότι ο «άφθαρτος» Ζελένσκι δεν διαφέρει από τους προκατόχους του.

(Ολιγάρχες: Εχθροί στον πόλεμο, δίπλα δίπλα στις offshore

https://www.documentonews.gr/article/exthroi-ston-polemo-dipla-dipla-stis-offshore/     15.03.2022 )

 

 

Έλενα Μπονταρένκο, βουλευτής Ουκρανίας-Απειλές κατά βουλευτών αντιπολίτευσης και των παιδιών τους

Εγώ, η Έλενα Μπονταρένκο, βουλευτής του Κόμματος των Περιφερειών, που είναι στην αντιπολίτευση με την τρέχουσα κυβέρνηση στην Ουκρανία, θέλω να πω ότι η κυβέρνηση για να μην  καταρρεύσει απειλεί με τη φυσική απομάκρυνση πολιτικών της αντιπολίτευσης στην Ουκρανία, με τη στέρηση του δικαιώματος στην ελευθερία έκφρασης της αντιπολίτευσης εντός και εκτός του κοινοβουλίου, οι απειλές εκτοξεύονται εναντίων των ιδίων των βουλευτών αλλά  και κατά των παιδιών τους.

Συνεχείς απειλές, για άρρητη απαγόρευση της παρουσίας της αντιπολίτευσης στον αέρα των περισσότερων ουκρανικών καναλιών, στοχευόμενες διώξεις – αυτά είναι ήδη χαρακτηριστικά της καθημερινότητας του βουλευτή της αντιπολίτευσης στην Ουκρανία. Όλοι όσοι ζητούν ειρήνη στην Ουκρανία καταγράφονται αμέσως από τις αρχές ως εχθροί του λαού, όπως συνέβη, για παράδειγμα, στη Γερμανία τις δεκαετίες του 1930 και του 1940 ή κατά τη διάρκεια της μακαρθικής πολιτικής στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πριν από λίγες μέρες, ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ, ένθερμος υποστηρικτής του λεγόμενου «πάρτι του πολέμου» στην Ουκρανία, είπε: «Όταν η Έλενα Μπονταρένκο βγαίνει να μιλήσει από το βήμα, το χέρι μου δείχνει απλώς το όπλο».

(https://iskra.gr/elena-bontarenko-vouleftis-oukranias-apeiles-kata-voulefton-antipolitefsis-kai-ton-paidion-tous/

24/03/2022)

 

 

Ήρωες με το αίμα άλλων

 Όταν οι σύμμαχοι το 1945 περικύκλωσαν το Βερολίνο από ανατολή και δύση κανείς δεν περίμενε ότι η Ναζιστική Γερμανία μπορούσε πια να τους απωθήσει. Όμως ο Χίτλερ έδωσε διαταγή για ανένδοτο μέχρι εσχάτων με αποτέλεσμα της ισοπέδωση του Βερολίνου κα τον θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων αμάχων. Τότε όλοι το απέδωσαν στην παραφροσύνη ενός παρανοϊκού δικτάτορα.

Σήμερα κάνει ακριβώς το ίδιο ο Zελένσκι περικυκλωμένος στο Κίεβο αλλά όλοι τον θεωρούν ηρώα και πατριώτη. Τι έπαθε ο κόσμος; Κανείς δεν πιστεύει ότι μπορεί να νικήσει ή να απωθήσει τους Ρώσους αλλά αυτός πεισματικά απαιτεί από τους Ρώσους με καθημερινές προκλητικές δηλώσεις να γονατίσουν μπροστά του φέρνοντας την χώρα του σε πλήρη καταστροφή και διάλυση χάνοντας χιλιάδες αμάχους κάθε μέρα. Αχρείαστες καταστροφές και θανάτους που επιρρίπτονται στους εισβολείς Ρώσους και όχι στην εμμονή του Zελένσκι που δεν φείδεται της θυσίας αίματος του λάου του προκειμένου να σύρει την δύση σε ένα παγκόσμιο πόλεμο. Η θα μπει η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ ή θα γίνει παγκόσμιος πόλεμος. Αύτη είναι η λογική Zελένσκι.

(http://kratosdimon.blogspot.com/2022/03/blog-post_21.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email)

 

 

Το Ισραήλ άναυδο με τους Ουκρανούς νεοναζί

Στις 21 Ιουλίου 2021, ο πρόεδρος Ζελένσκι υπέγραψε νόμο για τους «ιθαγενείς πληθυσμούς». Αναγνωρίζει την απόλαυση των δικαιωμάτων του ανθρώπου και των πολιτών και των θεμελιωδών ελευθεριών μόνο για τους Ουκρανούς σκανδιναβικής ή γερμανικής καταγωγής, αλλά όχι για εκείνους σλαβικής καταγωγής. Είναι ο πρώτος φυλετικός νόμος που εγκρίθηκε στην Ευρώπη εδώ και 77 χρόνια.

Ο πρόεδρος Ζελένσκι  την έκτη μέρα της σύγκρουσης, κατηγόρησε τη Ρωσία ότι βομβάρδισε το μνημείο του Μπάμπι Γιαρ όπου 33.000 Εβραίοι σφαγιάστηκαν από τους Ναζί. Στους Ισραηλινούς φαινόταν εξωφρενικό ότι η Ρωσία συγκρίνει την ουκρανική ακροδεξιά με τους Ναζί του Ολοκαυτώματος και ακόμη περισσότερο ότι βομβάρδισε έναν τόπο μνήμης.

Τότε ήταν που Ισραηλινοί δημοσιογράφοι πήγαν στον τόπο του εγκλήματος για να διαπιστώσουν ότι δεν είχε ποτέ βομβαρδιστεί. Ο Ουκρανός πρόεδρος είχε πει ψέματα.

(Το Ισραήλ άναυδο με τους Ουκρανούς νεοναζί

https://www.voltairenet.org/article215894.html

http://oimos-athina.blogspot.com/2022/03/blog-post_1339.html   του Τιερί Μεϊσάν)

 

 

To Διεθνές Δίκαιο

Όλοι αναφέρονται στο Διεθνές Δίκαιο, όλοι υπογραμμίζουν την παραβατική και παράνομη συμπεριφορά και εισβολή βάση του Διεθνές Δικαίου. Που ήταν το Διεθνές Δίκαιο όταν οι Δυτικοί εισέβαλαν και βομβάρδιζαν την Λιβύη; Που ήταν το Διεθνές Δίκαιο όταν οι Δυτικοί εισέβαλαν και βομβάρδιζαν το Ιράκ; Που ήταν το Διεθνές Δίκαιο όταν οι Δυτικοί υποκινούσαν τον εμφύλιο της Συρίας; Που ήταν το Διεθνές Δίκαιο όταν οι Δυτικοί βομβάρδιζαν την Γιουγκοσλαβία; Που ήταν το Διεθνές Δίκαιο όταν οι Δυτικοί εισέβαλαν και πλιατσικολογούσαν επί αιώνες την Αφρικανική Ήπειρο; Που ήταν το Διεθνές Δίκαιο όταν οι Δυτικοί εισέβαλαν και πλιατσικολογούσαν στην Βόρεια κ Νότια Αμερική; Οι απόγονοι αυτών εισβάλλουν κατά το δοκούν και επικαλούνται το Διεθνές Δίκαιο κατά περίπτωση και σήμερα.

Που ήταν το Διεθνές Δίκαιο όταν τα ναζιστικά τάγματα σκόρπιζαν τον θάνατο στο Ντονμπάς;

Και μιας και μιλάμε για Διεθνές Δίκαιο, η Ουκρανία κρατά πλέον εντός των συνόρων της ρουμανικά εδάφη που είναι συνολικά μια άλλη Δημοκρατία, της Μολδαβίας

 

 

Το Διεθνές Δίκαιο και τα Παιδιά

Και εκεί ανάμεσα στους βομβαρδισμούς να και ένα κοριτσάκι να κλαίει και να λέει: δεν θέλω να πεθάνω. Και το έχουν αναπαράγει όλα τα μεγάλα κανάλια και το έχουν δείξει μερικές δεκάδες φόρες. Ένα άλλο παιδάκι στην Σομαλία γυμνό και πεινασμένο λέει το ίδιο πράγμα αλλά κανένα ελληνικό κανάλι δεν ενδιαφέρεται. Αλλά και ακόμα ένα παιδάκι στο Ιράκ στην Συρία και την Λιβύη κλαίει και λέει δεν θέλω να πεθάνω. Προφανώς η ζωή κάθε παιδιού τιμάται διαφορετικά ανάλογα με την πολιτική γραμμή του κάθε καναλιού.  Και βεβαίως το Διεθνές Δίκαιο έχει κοστολογήσει εντελώς διαφορετικά τις ζωές των παιδιών ανάλογα με την χώρα που κατοικούν.

 

Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες

Με ποιους; Με πολιτικούς στυλ Μητσοτάκη; Με εκλεγμένους που καπελώνουν  την Αλήθεια και το Δίκαιο;

 

To Γεωπολιτικό Ισοζύγιο, Η Θέση και Ισχύ του Δικαίου

Η Ουκρανία ζητάει να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (θεωρώντας την ΕΕ ως επίγειο παράδεισο), μέλος του ΝΑΤΟ, θέλει να εξοπλιστεί με πυρηνικά, να μην γίνει ο αγωγός Nord Stream 2, και να απομονωθεί η Ρωσία. Το Δίκαιο σε αυτή την περίπτωση δεν είναι μονομερές.  Δεν μπορείς να σκέφτεσαι μόνο τα θέλω σου στην παγκόσμια σκακιέρα. Εκτός και αν υπάρχει σκοπιμότητα.

 

Φυσικοί πόροι και μεταλλεύματα και φυσικό αέριο

Η Ουκρανία διαθέτει μια σοβαρή βιομηχανία σε κινητήρες και τουρμπίνες αλλά και απέραντες εκτάσεις που παράγει μπόλικο σιτάρι Βεβαίως. Όμως διαθέτει και εξαιρετικά κοιτάσματα με φυσικούς πόρους και μεταλλεύματα και φυσικό αέριο. Δέλεαρ όλα αυτά και πολλά τα γεράκια.

 

Χαμένοι και Κερδισμένοι

Στα αποτελέσματα των εξελίξεων: Οι Αμερικανοί δημιουργούν έτσι οικονομικό κέρδος, καθώς τινάχθηκε στον αέρα ο Nord Stream 2, ενώ η Ευρώπη δεν θα ολοκληρωθεί και δεν θα “ενηλικιωθεί” ποτέ για τις επόμενες δεκαετίες, δεδομένου ότι έχει φτιαχτεί ένα χάσμα μεταξύ δυτικής Ευρώπης και Ρωσίας, ως εκ τούτου ολοκληρωμένη Ευρώπη, δεν μπορεί να υπάρξει. Αυτή τη στιγμή έχει ξαναϋπαχθεί η Ευρώπη της ΕΕ πλήρως στις ΗΠΑ. Αν και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ιστορία διάλυσης των δεσμών της κεντρικής και δυτικής Ευρώπης με τη Ρωσία δεν έγινε χτες. Έχει ξεκινήσει χρόνια. Οι σχέσεις υποβιβάζονταν διαρκώς μέχρι να φτάσουν στη σημερινή πλήρη διάρρηξή τους. Το δόλωμα ήταν η Ουκρανία.

(https://voicenews.gr/anoigoun-stomata-themis-tzimas-i-oukrania-itan-to-doloma-pou-erixan-oi-amerikanoi-i-ee-ypotassetai-se-ipa/?fbclid=IwAR3YNlkIUyXVTF9Y6Nb5NoWlI7Z9LgjE2oGgOBKgRoq3o_PlCM1Xq-CN_1U#)

 

Μία Ουδέτερη Ζώνη: Η Γραμμή Ουκρανία-Λευκορωσία-Βαλτικές-Φιλανδία

Θα έπρεπε να είναι μια γραμμή ειρήνης και ασφάλειας ανάμεσα σε νατο/Ευρώπη/ΗΠΑ από την  μια και την Ρωσία από την άλλη και παράλληλα γέφυρα επικοινωνίας.

Ολόκληρη η γραμμή των χωρών που ξεκιναει από την Λιθουανία και φτάνει έως την Ουκρανία θα έπρεπε να είναι μια ζώνη ειρήνης και σταθερότητας με σεβασμό στην εδαφική τους ακεραιότητα και το πολίτευμα τους και την βούληση του λάου τους, από όλους και ειδικά από το Δυτικό Στρατόπεδο και προφανώς και την Ρωσία.

 

Η Ευρώπη και η Ρωσία θα έπρεπε να συνεργάζονται στενά

Η Ευρώπη και η Ρωσία θα έπρεπε να συνεργάζονται στενά σε όλο το φάσμα και τα οφέλη θα ήταν αμοιβαία και για τις δυο πλευρές. Τα αγροτικά μας προϊόντα θα είχαν μια θαυμάσια διέξοδο και ο τουρισμός θα έφερνε πολλούς ρώσους στην Ελλάδα. Τώρα και ο κορονοϊός να απομακρυνθεί και ο πόλεμος να τελειώσει οι ρώσοι μάλλον θα προτιμήσουν την Τουρκία. Φυσικό αέριο και πετρέλαιο εισάγεται στην Ευρώπη κατά 40 και 30% από την Ρωσία και τα λαχανικά της Ευρώπης θα μπορούσαν να έχουν ένα σεβαστό μερίδιο στην Ρώσικη Αγορά. Και βεβαίως υπάρχουν πολλές χιλιάδες βιομηχανικά προϊόντα που θα έκτιζαν γερά θεμέλια στο εμπόριο των δυο πλευρών. Όμως οι προκαταλήψεις οι ιδεοληψίες και τα γεράκια κυβερνούν τον πλανήτη μας. Και όλο αυτό το στηρίζει η αμορφωσιά των λαών.

 

Ο Κίσινγκερ το είχε διατυπώσει θαυμάσια και είχε δώσει την λύση

Χαρακτήριζε λανθασμένο στη σύλληψη του το ερώτημα αν η Ουκρανία θα πρέπει να ενταχθεί στην Ανατολή ή στη Δύση επιμένοντας ότι «αν η Ουκρανία θέλει να επιβιώσει και να ευδοκιμήσει, δεν πρέπει να είναι το φυλάκιο της μιας πλευράς ενάντια στην άλλη – θα πρέπει να λειτουργεί ως γέφυρα μεταξύ τους. Οι Ουκρανοί είναι το καθοριστικό στοιχείο. Ζουν σε μια χώρα με πολύπλοκη ιστορία και πολυγλωσσική σύνθεση. Οποιαδήποτε προσπάθεια από τη μία πτέρυγα της Ουκρανίας να κυριαρχήσει στην άλλη θα οδηγούσε τελικά σε εμφύλιο πόλεμο ή σε διάλυση. «Το να αντιμετωπίζεται η Ουκρανία ως μέρος μιας αντιπαράθεσης Ανατολής-Δύσης θα εξάλειφε για δεκαετίες κάθε προοπτική να φέρει τη Ρωσία και τη Δύση —ιδιαίτερα τη Ρωσία και την Ευρώπη— σε ένα συνεργατικό διεθνές σύστημα». Η Ουκρανία δεν πρέπει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Σε διεθνές επίπεδο, θα πρέπει να ακολουθούν μια στάση παρόμοια με αυτή της Φινλανδίας. Αυτό το έθνος δεν αφήνει καμία αμφιβολία για τη σκληρή ανεξαρτησία του και συνεργάζεται με τη Δύση στους περισσότερους τομείς, αλλά αποφεύγει προσεκτικά τη θεσμική εχθρότητα προς τη Ρωσία.

(Πώς ο Κίσινγκερ το 2014 είχε προφητεύσει αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Ουκρανία

https://politicus.gr/337091/pos-o-kisingker-to-2014-eiche-profitefsei-afto-pou-symvainei-simera-stin-oukrania/?__fb_private_tracking__=%7B%22loggedout_browser_id%22%3A%2286a258264caab64d250a2466bd9bfacb9973c046%22%7D

25 Φεβρουαρίου, 2022 )

 

Henry Kissinger: To settle the Ukraine crisis, start at the end

https://www.washingtonpost.com/opinions/henry-kissinger-to-settle-the-ukraine-crisis-start-at-the-end/2014/03/05/46dad868-a496-11e3-8466-d34c451760b9_story.html?fbclid=IwAR1vOgIDxMD01vhBB6RBp4CcbPzl4f6aNzP4Z4WNYdIJwAWOktL_bbYwHSE

By Henry A. Kissinger    March 5, 2014

Henry A. Kissinger was secretary of state from 1973 to 1977.

Public discussion on Ukraine is all about confrontation. But do we know where we are going? In my life, I have seen four wars begun with great enthusiasm and public support, all of which we did not know how to end and from three of which we withdrew unilaterally. The test of policy is how it ends, not how it begins.

Far too often the Ukrainian issue is posed as a showdown: whether Ukraine joins the East or the West. But if Ukraine is to survive and thrive, it must not be either side’s outpost against the other — it should function as a bridge between them.

Russia must accept that to try to force Ukraine into a satellite status, and thereby move Russia’s borders again, would doom Moscow to repeat its history of self-fulfilling cycles of reciprocal pressures with Europe and the United States.

The West must understand that, to Russia, Ukraine can never be just a foreign country. Russian history began in what was called Kievan-Rus. The Russian religion spread from there. Ukraine has been part of Russia for centuries, and their histories were intertwined before then. Some of the most important battles for Russian freedom, starting with the Battle of Poltava in 1709 , were fought on Ukrainian soil.

 

Ο Μητσοτάκης

Συγκάλεσε σύσκεψη για την οπαδική βία και τον έναν νεκρό. Είχαμε κάπου 15 νεκρούς τα τελευταία 40 χρόνια από οπαδική βία. Διαμαρτυρήθηκε έντονα στην Ρωσία για τους 10 νεκρούς Έλληνες ομογενείς λόγο των βομβαρδισμών.

Τον τελευταίο μήνα είχαμε πάνω από 100 νεκρούς και αναπήρους από τροχαία. Τον τελευταίο χρόνο είχαμε πάνω από 1200 νεκρούς και αναπήρους από τροχαία. Στα δυο χρόνια πρωθυπουργίας του είχαμε πάνω από 2400 νεκρούς και αναπήρους από τροχαία.

Συγκάλεσε κάποια σύσκεψη; Έδειξε κάποιο ενδιαφέρον; Απλά χ@στηκε. Συνεπώς;

Και βεβαίως απέδειξε ότι δεν είναι ανδρείκελο αλλά γεράκι στέλνοντας αμυντικό υλικό στην Ουκρανία. Και θα το συνοδεύσει ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, ο άνθρωπος που σαν υφ πολιτικής προστασίας κάηκε η Αττική και η μισή Ελλάδα..

«Στην Ουκρανία αντιμάχεται η δημοκρατία με τον αυταρχισμό. Ο σύγχρονος δυτικός πολιτισμός με τον ανατολίτικο αυταρχισμό, δεσποτισμό του παρελθόντος» είπε ο Κ. Μητσοτάκης

https://www.eklogika.gr/news/Sth-Voulh-o-K-Mhtsotakhs-gia-to-nomosxedio-tou-upourgeiou-Oikonomikwn-(VINTEO)-23-03-2022   23/03/2022

 

Σύμφωνα με τον κο Μητσοτάκη ο σύγχρονος Δυτικός Πολιτισμός συγκρούεται με τον αυταρχισμό και δεσποτισμό. Και οι πρόεδροι της Ουκρανίας τις δυο τελευταίες δεκαετίες τι αντιπροσωπεύουν; Και που ακριβώς εντοπίζεται πολιτισμός στο δυτικό ημισφαίριο; Αυτό που υπάρχει είναι τεχνολογία. Ο Πολιτισμός είναι άλλο πράγμα.

 

Μητσοτάκης, Πυρκαγιές/Μπεριέφ και τιμές/φυσικό αέριο

Όταν ξέσπασαν οι καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου (2021) ο κύριος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε άτι τις προσπάθειες κατάσβεσης στην Βαρυμπόμπη και την Εύβοια συνδράμει ένα γιγαντιαίο ρωσικό αεροσκάφος τύπου Μπέριεφ. Όταν η κατάσταση ξέφυγε εντελώς  ἡ Κυβέρνηση απηύθυνε αίτημα στον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν να μας διαθέσει και δεύτερο αεροσκάφος αυτού του τύπου, και εκείνος ανταποκρίθηκε. Το έστειλε.

Νοέμβριος της ίδιας χρονιάς και ξεσπάει ἡ ενεργειακή κρίση. Καθώς η Ελλάδα εξαρτάται κατά 46,55% οπό το φτηνό ρωσικό φυσικό αέριο μπρός στον κίνδυνο ανατίμησης  ὁ υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας ταξίδεψε εκτάκτως στην Αγία Πετρούπολη και συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Γκάζπρομ Ἀλεξέυ Μίλλερ παρακαλώντας για φτηνότερες τιμές φυσικού αερίου,  το ελληνικό αίτημα ικανοποιήθηκε.

Ακολούθησε ἡ επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Σότσι και ἡ συνάντησή του με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμήρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της οποίας τέθηκε και πάλι ἡ βελτίωση της τιμολογιακής πολιτικής της Γκάζπρομ.

Κι ύστερα ήρθε ὁ πόλεμος. Ήταν προφανές άτι έπρεπε να καταδικάσουμε την εισβολή. Όμως το παραξηλώσαμε. Βγήκαμε μπροστά, γίναμε ἡ αιχμή του δόρατος, πρωταγωνιστήσαμε σε προσωπικές επιθέσεις εναντίον του Ρώσου Προέδρου φτάνοντας  να δηλώσουμε μάλιστα σε επίπεδο αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών άτι ὁ στόχος των κυρώσεων είναι ἡ ανατροπή του Πούτιν. 

Φυσικά, ἡ Γκάζπρομ άφησε ανοιχτό να μην πουλά φυσικό αέριο σε εχθρικές χώρες.

Τί σημαίνει αυτό για εμάς πού προμηθευόμαστε το 46,5% των αναγκών μας σε φυσικό αέριο οπό τη Μόσχα;

(πηγή: Οι αστοί θα γίνουν μπολσεβίκοι!  ΕΣΤΙΑ, 01 Απριλίου 2022)

Ότι για μερικά χρόνια αν όχι για μερικές δεκαετίες η τιμή του ρεύματος θα φτάσει στο Δημιουργό, για όσους δεν κατάλαβαν θα φτάσει στο Θεό. Τι προσπάθησε να επιτύχει ο κος Μητσοτάκης τοποθετούμενος ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΕΟΝΤΟΣ κατά του κου Πούτιν; Να φανεί καλός και αρεστός στους Αμερικανούς; Και οι Έλληνες πολίτες; Προφανώς δεν νοιάζεται γι αυτούς. Προφανώς χ@στηκε για αυτούς.

Είμαστε απλά ηλίθιοι όταν ψηφίζουμε ξενόδουλους και υποτακτικούς και είμαστε απλά ηλίθιοι όταν ψηφίζουμε ηλίθιους, εγωπαθείς και αδιάφορους για την πατρίδα μας πολιτικούς. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας όταν για λόγους μαγκιάς και προσωπικής προβολής προσκολλιόμαστε σε βουλευτές που η μόνη τους έγνοια είναι το βόλεμα και η στερέωση στην καρέκλα. Μόνο που μαγκιά είναι η προσήλωση στην Αλήθεια, την Πρόοδο και την Αξιοπρέπεια. Όλα τα άλλα είναι φωνασκίες χιμπατζήδικες.

 

Στέλνουμε Αμυντικό Υλικό σε αυτούς που εξαφάνισαν την Ελληνική Μειονότητα

Σε μία πρωτοφανή πρόκληση κατά της Ελλάδος προέβη το ακροδεξιό καθεστώς της Ουκρανίας, με νόμο που πέρασε, εξαφανίζει την ελληνική μειονότητα της Ουκρανίας, η οποία υπάρχει στην περιοχή επί αιώνες! Να σημειωθεί ότι με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο εξαφανίζονται και τα εκατομμύρια των ρώσων κυρίως της ανατολικής Ουκρανίας, ακόμα και οι Έλληνες της Κριμαίας, την οποία η Ουκρανία θεωρεί ουκρανικό έδαφος.

Το πιο εξοργιστικό και επικίνδυνο όμως είναι ότι αναγνωρίζει τους τουρκογενείς Τατάρους ως γηγενή μειονότητα στην Ουκρανία. Αποδεικνύοντας έτσι ότι η χώρα μετατρέπεται σε δορυφόρο της Τουρκίας έπειτα και από τις σκανδαλώδεις συμφωνίες για αμυντική συνεργασία που υπέγραψε το καθεστώς Ζελένσκι με τον Ερντογάν.

(Πρωτοφανής πρόκληση της Ουκρανίας κατά της Ελλάδας!

https://www.newsbreak.gr/kosmos/221156/protofanis-proklisi-tis-oykranias-kata-tis-elladas/

3-07-2021)

 

Από τις πρώτες στιγμές της ουκρανικής κρίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεχώρισε. Την επομένη της ρωσικής εισβολής ήταν ο μόνος ηγέτης της Δύσης που ζήτησε αντίδραση «αντίστοιχη της πρωτοφανούς ρωσικής προκλητικότητας», με μια επιθετική ρητορική που ανταγωνίζεται υπερδυνάμεις όπως οι ΗΠΑ και η Γαλλία. Στη συνέχεια ήταν εκείνος που υπερθεμάτισε κατά τη σύνοδο των χωρών του ΝΑΤΟ ζητώντας τόσο την αύξηση των δαπανών όλων των κρατών στο ΝΑΤΟ όσο και την άμεση απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο.

(«Λαγός» της Δύσης, ιεροκήρυκας του ατλαντισμού

https://www.documentonews.gr/article/lagos-tis-dysis-ierokirykas-toy-atlantismoy/

08.03.2022 )

(450 τρομοκράτες πήγαν από το Idlib μέσω Τουρκίας στην Ουκρανία για να διαπράξουν ακρότητες κατά ρωσογενών!   08/03/2022

https://dimpenews.com/2022/03/08/450-%cf%84%cf%81%ce%bf%ce%bc%ce%bf%ce%ba%cf%81%ce%ac%cf%84%ce%b5%cf%82-%cf%80%ce%ae%ce%b3%ce%b1%ce%bd-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%bf-idlib-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%bf%cf%85%ce%ba%cf%81%ce%b1/?fbclid=IwAR0TOEjVewKhwXGm9OKt14zg7Pm8yDpP4U52VlhoIx4nXUWdbEQnwQb3s1g)

 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης καταδικάζει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το Οικουμενικό Πατριαρχείο, «ο Παναγιώτατος καταδικάζει την απρόκλητη αυτή επίθεση της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας, ενός ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους της Ευρώπης, ως και την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την ωμή βία εναντίον των συνανθρώπων μας και πρωτίστως εναντίον των αμάχων. Προσεύχεται δε ο Θεός της αγάπης και της ειρήνης να φωτίσει την ηγεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ώστε να κατανοήσει τις τραγικές επιπτώσεις των αποφάσεων και των ενεργειών της, οι οποίες μπορεί να αποτελέσουν έναυσμα ακόμη και για μία παγκόσμια πολεμική σύρραξη».

Η απορία μου είναι: για το Ντονμπάς και τους δεκάδες αμάχους και τα παιδιά που σκοτώθηκαν, επικοινώνησε ο πατριάρχης; Έβγαλε κάποια ανακοίνωση.

Η ΔΙΣ έβγαλε ανακοίνωση και ανακοινώθηκε σε όλους τους Ιερούς Ναούς κατά την Θεια Λειτουργία της 27/03/2022. Για τα παιδιά στην Λιβύη, το Αφγανιστάν, την Συρία και το Ιράκ το έκανε;

Ο Ιδρυτής της Ελληνορθόδοξης θρησκείας είχε πει: Εγώ ειμί η Αλήθεια. Που βρίσκεται η αλήθεια στις μεροληπτικές ή μισές ανακοινώσεις; Μισή αλήθεια ίσον ψέμα.

 

Ο πολιτικός νάνος που λέγεται ευρωπαϊκή ένωση

Έκτακτη σύσκεψη των ευρωπαίων ηγετών λέγω της Ρώσικης εισβολής, και λοιπόν;;; χ@στηκε η γαϊδούρα στο αλώνι. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πολιτικός νάνος και αμυντικός. Είναι οικονομικός γίγαντας αλλά αυτό πρακτικά δεν σημαίνει κάτι, σημαίνει τίποτε.

 

Και η Τουρκία

Αν γίνει ένα μπαμ στην Ουκρανία και συμπαρασύρει και άλλες χώρες τότε σε εύλογο χρονικό διάστημα θα μας χτυπήσει η Τουρκία, θα εκμεταλλευτεί την αναμπουμπούλα και θα προσπαθήσει να πάρει μέρος του Αιγαίου. Τώρα απλώς προετοιμάζει τον δρόμο.

 

Το παράδοξο της Ευρωρωσικής Αντιπαλότητας

Το 40% των εισαγωγών φυσικού αερίου στην Ευρώπη και σχεδόν το 30% του αργού πετρελαίου προέρχονται από τη Ρωσία. Η Ρωσία προμηθεύει την παγκόσμια οικονομία με το 40% του παλλάδιου και το 30% του τιτανίου που είναι απαραίτητο στον παγκόσμιο κλάδο αεροναυπηγικής. Μια κλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία ενδεχομένως να εντείνει τις ανοδικές πιέσεις στις τιμές και των βιομηχανικών μετάλλων.

(Οι δραματικές οικονομικές συνέπειες ενός απρόκλητου πολέμου

https://banks.com.gr/dramatikes-oikonomikes-synepeies-enos-aproklitou-polemou/?utm_source=1&utm_medium=email&utm_campaign=NEWSLETTER_24-02-2022&utm_content=title

24 Φεβρουαρίου 2022)

 

Ποιος θα είναι ο κερδισμένος τελικά;;;

Κυρώσεις, Δύση, Οικονομία κ Πετρέλαιο

Στις οικονομικές κυρώσεις που η Δύση έχει ανακοινώσει έως σήμερα εναντίον της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία απουσιάζουν σχεδόν τελείως μέτρα εναντίον του τομέα ενέργειας, δηλαδή της μεγαλύτερης πηγής εσόδων για τη Μόσχα από το εξωτερικό. Εκτός από το πάγωμα του γερμανορωσικού αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2  επί της ουσίας τίποτε δεν έχει ανακοινωθεί που θα δυσκόλευε τις εξαγωγές πετρελαίου, φυσικού αερίου και των άλλων κερδοφόρων πρώτων υλών που εξάγει η Ρωσία στη Δύση.

Αντίθετα, το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο συνεχίζουν να ρέουν από τους αγωγούς που διασχίζουν την Ουκρανία, ενώ την ίδια στιγμή παραδίπλα Ρώσοι και Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώνονται. Αυτή η τρανταχτή απουσία κυρώσεων αντανακλά σε πρώτο βαθμό τον φόβο των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων απέναντι στο ενδεχόμενο απώλειας του ρωσικού πετρελαίου και φυσικού αερίου σε μια περίοδο που οι διεθνείς τιμές ίπτανται και η παγκόσμια προσφορά είναι περιορισμένη. Από την άλλη πλευρά, όμως, αναδεικνύει και το δίλημμα που αυτές αντιμετωπίζουν – αν χτυπήσουν τα ενεργειακά συμφέροντα της Ρωσίας ζημιώνουν και τα ταμεία των δικών τους πετρελαϊκών εταιρειών που δραστηριοποιούνται εκεί.

(Οι εντιμότατοι πετρελαιο-φίλοι του Πούτιν

https://www.efsyn.gr/oikonomia/diethnis-oikonomia/333762_oi-entimotatoi-petrelaio-filoi-toy-poytin

26.02.2022)

 

Σύμφωνα με το slpress,  όταν κάποια εταιρία θέλει να προμηθευτεί το προϊόν μιας άλλης, χρειάζεται εγγυητική επιστολή τράπεζας. Δηλαδή, ανάμεσα στον αγοραστή και στον πωλητή, μπαίνει ενδιάμεσος η τράπεζα και εγγυάται ότι η πληρωμή του αγοραστή θα ληφθεί από τον πωλητή «εγκαίρως και εις το ακέραιον». Όταν υπάρχει απειλή κυρώσεων οι τράπεζες δεν υποστηρίζουν τέτοιες συναλλαγές, διότι εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να εγγυηθούν ότι θα φτάσουν τα χρήματα στην ώρα τους στον πωλητή. Οι κυρώσεις δεν αφορούν μόνο πετρελαϊκές εταιρίες, αλλά και τους πολλούς που εισάγουν-εξάγουν αγροτικά προϊόντα στη Ρωσία. Οι τράπεζες, δεν μπορούν να υποστηρίζουν τις συναλλαγές και όσο κι αν ο Μπάϊντεν λέει ότι δεν θα εμποδιστούν οι συναλλαγές για ενέργεια, αυτό αποτελεί κενό γράμμα, διότι τις εμποδίζει ήδη η αγορά. Οι τράπεζες φοβούνται ότι θα χάσουν τα λεφτά τους και δεν καλύπτουν εταιρίες για συναλλαγές με την Ρωσία!

Ο Πούτιν γνωρίζει ότι τον περασμένο Νοέμβριο, οι ΗΠΑ προμηθεύτηκαν 18.000.000 βαρέλια ρωσικού αργού πετρελαίου. Ο Μπάϊντεν που θέλει να ρίξει τις τιμές των καυσίμων το γνωρίζει άραγε; Η Ρωσία εξάγει καθημερινά 8.000.000 βαρέλια πετρελαίου. Γνωρίζει άραγε ο Μπάϊντεν ότι η δυσλειτουργία αυτή που παρουσιάστηκε με τις τραπεζικές εγγυητικές επιστολές στις 24 Φεβρουαρίου, χτυπά σχεδόν το 10% της παγκόσμιας ημερήσιας κατανάλωσης πετρελαίου; Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Αν δεν βρεθεί τρόπος να σταματήσουν οι κυρώσεις, η επόμενη στάση της τιμής του πετρελαίου Brent θα είναι τα 125 $/βαρέλι, με αποτέλεσμα ρίχτερ στην οικονομία.

(Ουκρανία, οι συνέπειες στην οικονομία

https://slpress.gr/oikonomia/richter-stin-oikonomia-apo-tis-kyroseis-o-logariasmos-kai-se-dytikoys/

25.02.2022)

 

Ο χαλκός, το αλουμίνιο και κοβάλτιο είναι μέταλλα παγκόσμιας σημασίας και επίδρασης. Οι παρενέργειες θα είναι βαθμιαίες και σημαντικές.

 

 

Το δημόσιο χρέος των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ρωσίας

Το δημόσιο χρέος των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσεγγίζει τα 50.000 δις δολάρια (50 τρισεκατομμύρια). Αντιθέτως, το συνολικό εξωτερικό χρέος της Ρωσίας υπολογίζεται σήμερα σε 480 δις δολάρια,  αντιπροσωπεύοντας έτσι μόλις το 29% του ρωσικού ΑΕΠ (Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν).

(Ουκρανία, το Βατερλό της Δύση

https://gvamvoukas.wordpress.com/2022/03/20/%ce%bf%cf%85%ce%ba%cf%81%ce%b1%ce%bd%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%ce%b2%ce%b1%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%bb%cf%8c-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b4%cf%8d%cf%83%ce%b7%cf%82/

20 Μαρτίου, 2022)

 

Η Απομόνωση και ο Επωαζόμενος Άξονας

Όταν οι χώρες που υπερψήφισαν την καταδίκη της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας έχουν όλες μαζί πληθυσμό 850 εκατομμυρίων, ενώ οι χώρες που την καταψήφισαν ή απείχαν έχουν συνολικό πληθυσμό τριών δισεκατομμυρίων.

Είναι δυνατόν να πιστεύει κανείς ότι οι Κινέζοι και οι Ινδοί, έθνη που έχουν παγκόσμιες ηγεμονικές φιλοδοξίες, θα ανεχτούν την καταρράκωση της Ρωσίας από το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα το οποίο ελέγχουν οι ΗΠΑ;

Η πρόσφατη ιστορία δείχνει ότι οι εξοντωτικές και συχνά ανθρωποκτόνες κυρώσεις δεν κατάφεραν να κάμψουν καν τους μουλάδες του Ιράν ή τη μικροσκοπική συγκριτικά Β. Κορέα ή την Κούβα ή την εξαθλιωμένη Βενεζουέλα του Μαδέρο. Πιστεύει κανείς σοβαρά ότι θα πτοήσουν την Ρωσία; Μια χώρα που είναι η έκτη οικονομία στον κόσμο σε ΑΕΠ; Και που επιπλέον είναι, ή μπορεί να γίνει, αυτάρκης σε πολλούς κρίσιμους τομείς της παραγωγής;

(Όταν βλέπεις διαβεβαιώσεις των Ινδών ότι θα βρουν άλλο σύστημα πληρωμής για το εμπόριό τους με τη Ρωσία, παρακάμπτοντας το SWIFT.

https://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2022/03/swift.html )

 

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ καταδίκασε με (μη υποχρεωτικό) ψήφισμά της τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Ταυτόχρονα όμως, από τα 191 μέλη του Οργανισμού 52 κράτη είτε καταψήφισαν την απόφαση είτε απείχαν. Περισσότερο από το ένα τέταρτο των μελών του οργανισμού αρνήθηκαν δηλαδή να καταδικάσουν τη ρωσική επέμβαση.

Οι μη ψηφίσαντες την απόφαση καταδίκης της Ρωσίας διαθέτουν το 30% του παγκόσμιου ΑΕΠ σε ονομαστικές  τιμές ή το 40% αν μετρηθεί με ισοδύναμη αγοραστική αξία.

Οι χώρες που απέφυγαν να καταδικάσουν τη Ρωσία εκπροσωπούν κοντά στο 60% του παγκόσμιου πληθυσμού, δηλαδή 4,6 δισεκατομμύρια ανθρώπους από τα 7,9 που είναι ο συνολικός πληθυσμός του πλανήτη.

(https://www.konstantakopoulos.gr/19465/%ce%b4%ce%b9%cf%87%ce%b1%cf%83%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%bf%cf%82-%cf%80%ce%bb%ce%b1%ce%bd%ce%ae%cf%84%ce%b7%cf%82)

 

 

Γιατί αυτή η ενέργεια τώρα;

Γιατί η Τουρκία απαγορεύει την εξαγωγή αγροτικών προϊόντων;

Η απαγόρευση των εξαγωγών αφορά μια μεγάλη λίστα που περιλαμβάνει 37 αγροτικά προϊόντα, όπως: κρέας μοσχαρίσιο και αιγοπρόβειο, εντόσθια κρεάτων και πουλερικών, βούτυρο, αυγά, πατάτες, ντομάτες, αγγούρια, μελιτζάνες, φασόλια, μπιζέλια, φακές, κρεμμύδια, σκόρδα, πιπέρι, πορτοκάλια, μανταρίνια, πεπόνια, μήλα, ρύζι, αλεύρι, καλαμποκάλευρο, σιμιγδάλι, σογιέλαιο, ηλιέλαιο, κραμβέλαιο, μαργαρίνη, ζωοτροφές, και, όπως ήδη γράψαμε, ελαιόλαδο και επιτραπέζιες ελιές. Γιατί τώρα;

(Ανάλυση: Γενικευμένη η απαγόρευση εξαγωγών της Τουρκίας, ένδειξη γεωπολιτικών κινδύνων

https://www.olivenews.gr/el/ee-nomothesia/diethni/analysi-genikeymeni-apagoreysi-exagogon-tis-toyrkias-endeixi-geopolitikon-kindynon/)

 

Μια Νέα Αρχιτεκτονική Ασφαλείας

Μόνον ένα ευρωπαϊκό σύστημα ασφαλείας που θα περιλαμβάνει και τη Ρωσία, που ευελπιστούσε ότι θα ενταχθεί στις δομές του ΝΑΤΟ μετά το τέλος του Ψυχρού πολέμου,  μπορεί να διασφαλίσει την ειρήνη στην ήπειρο. Όμως για να συμβεί αυτό θα πρέπει η ΕΕ να υπερβεί τις συνέπειες των δύο παγκοσμίων πολέμων και να απεξαρτηθεί από την μέγγενη των ΗΠΑ. Αυτό είναι το πρόβλημα της Ευρώπης.

(Μακροδημόπουλος Δημήτρης  04/03/2022)

 

Όμως φεύγουμε μακριά από αυτήν. Η προοπτική της ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ συζητήθηκε στη διάρκεια συνάντησης υπουργών Εξωτερικών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στις Βρυξέλλες αυτήν την εβδομάδα, όπως δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Σύμφωνα με τον ίδιο, μια τέτοια απόφαση εναπόκειται στις κυβερνήσεις της Φινλανδίας και της Σουηδίας. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν είχε μια σύντομη συζήτηση με τον ομόλογό του της Φινλανδίας, σημείωσε ο αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Το λάδι είναι έτοιμο να πέσει στην φωτιά.

(ΗΠΑ, Φινλανδία και Σουηδία συζήτησαν την προοπτική ένταξης ΝΑΤΟ, αντιδρά η Ρωσία

https://defencereview.gr/ipa-finlandia-kai-soyidia-syzitisan-t/

08/04/2022)

 

Επίλογος/Συμπέρασμα

Η συμφωνία των ΗΠΑ με την Ελληνική κυβέρνηση για την Αλεξανδρούπολη δείχνει ξεκάθαρα ότι υπήρχε σχέδιο. Και οι ΗΠΑ χρειάζονταν την Αλεξανδρούπολη για να ελέγχουν τα Στενά.

Εκλέγεται ένας πρόεδρος με σημαία την καταστολή του ολιγαρχικού κατεστημένου και αποδεικνύεται βασιλικότερος του βασιλέως. Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί η πλειοψηφία των λαών είναι αμόρφωτη. Οι εξωχώριοι λογαριασμοί του φουσκώνουν, το αίμα ρέει και τα κίνητρα του μάλλον δεν θα τα μάθουμε ποτέ.

Ένα πολύ σημαντικό μάθημα που διδασκόμαστε είναι ότι:  οι εθνικισμοί διαλύουν, δεν ενώνουν, και αξιοποιούνται ως όχημα για παρεμβάσεις τρίτων (Μακροδημόπουλος).

Γαλλία και Γερμάνια συνυπογράφουν την συμφωνία του Μινσκ αλλά δεν κάνουν κάτι για την εφαρμογή της.

Αν η σύγκρουση ξεφύγει και κλιμακωθεί τότε θα ξεκινήσει ένα ντόμινο τις συνέπειες του οποίου κανείς δεν μπορεί προς το παρόν να υπολογίσει.

Είμαι Έλληνας και Χριστιανός Ορθόδοξος και θα ήθελα να είμαι και Ευρωπαίος. Όμως μια Ευρώπη της υποκρισίας και της ψευτιάς δεν είναι η δική μου Ευρώπη. Θέλω μια Ευρώπη που σημαία της να έχει την Αλήθεια, την Δικαιοσύνη, την Αξιοπρέπεια.

Το επόμενο βήμα στην πλανητική σκακιέρα είναι η ενσωμάτωση της Ταιβάν στην ηπειρωτική Κίνα το οποίο προφανώς θα επιχειρηθεί με βία. Η Κίνα είναι στο πλευρό της Ρωσίας και η Ινδία ευρισκόμενη δίπλα και κάτω από δυο μεγαθήρια (πληθυσμιακά, οικονομικά και στρατιωτικά) ποια πλευρά θα διαλέξει; Συνεπώς θα δημιουργηθούν δυο άξονες, ο ευρασιατικός από την μία και ο υπόλοιπος κόσμος από την άλλη. Ίσως να υπάρξουν και μερικοί ουδέτεροι, μόνο που η ραδιενέργεια δεν θα κάνει ούτε διακρίσεις ούτε παρακάμψεις.

Το ερώτημα πλέον είναι: ποτέ θα αιματοκυλιστεί η ανθρωπότητα σε ένα βήμα πριν τον αφανισμό της.

Και το λάδι είναι έτοιμο να πέσει στην φωτιά: η Φιλανδία συζητάει ένταξη στο νατο και η Κίνα με υπομονή περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να καταπιεί την Ταιβάν. Ποτέ θα πέσει η πρώτη σταγόνα ίσως δυστυχώς να το μάθουμε γρήγορα.

Όσο ψηφίζουμε εγωπαθή ανθρωπάκια που λειτουργούν σαν γεράκια η μοίρα της Ελλάδος και του πλανήτη ολοκλήρου είναι προκαταδικασμένη.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου