Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019

Κώστας Τασούλας στην «Κ»: Βάλτε πλάτη όλοι για την κανονικότητα

........................ 
Η Ελλάδα ήταν πάντα ένα πελατειακό κράτος, λιγότερο ή περισσότερο, αλλά πελατειακό γιατί έτσι το αντιλαμβανόμαστε όλοι μας μηδενός εξαιρουμένου, απλώς οι ευθύνες του καθενός, για τη μακροημέρευσή του, ήταν διαφορετικές. Εγώ φταίω 100 τόνους ο πολίτης ένα γραμμάριο... Θα έλεγα, λοιπόν, ότι η πρόκληση είναι η κατάκτηση μιας κανονικότητας. Να εξυπηρετείται ο ασθενής στο νοσοκομείο χωρίς πολιτική παρέμβαση, να γίνονται οι προσλήψεις στο Δημόσιο με απόλυτα αντικειμενικό τρόπο, να μην υπάρχουν φωτογραφικές διατάξεις, να μη χρειάζεται να παρέμβει πολιτικός για να τύχει κάποιος μιας γρηγορότερης απονομής σύνταξης... Ο,τι απαλλάσσει τη λειτουργία της διοίκησης από την πολιτική παρέμβαση, είναι μια μικρή επανάσταση για τη χώρα μας. Και η κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο πρέπει να εργαστούν προς αυτήν την κατεύθυνση γιατί δεν πάει άλλο.
..........................

Νομίζω ότι πέρα από τα μεγάλα διδάγματα της χρεοκοπίας που υπέστη η χώρα, δεν είναι ότι κλάταρε κάποιο άλλο κράτος, αλλά κλάταρε το πελατειακό κράτος το οποίο έφτασε στα όριά του και τίναξε τα πέταλα παρασύροντας σταδιοδρομίες, ζωές, ευημερίες, προοπτικές, σχέδια, που πρέπει να επανατοποθετήσουμε αλλά στη βάση της κανονικότητας, όχι στην πελατειακή.  
...........................

«έχουν αντιληφθεί πως δεν μπορεί να συνεχιστεί η ηθελημένη ή αθέλητη συμμετοχή τους στην οικοδόμηση μιας απολύτως απαξιωτικής εικόνας στα μάτια της κοινής γνώμης. Και αισθάνονται την ανάγκη να στείλουν ένα διαφορετικό μήνυμα στην κοινωνία. Το βλέπω, όχι από όλους, περισσότερο όμως από άλλες συνθέσεις».

ΔΗΛΑΔΗ, απο 1981, Τριτοετής φοιτητής της Νομικής, που αναλαμβάνει ιδιαίτερος γραμματέας του Ευάγγελου Αβέρωφ-Τοσίτσα, εργαζοταν για το στησιμο ή την συνεχιση του πελατειακου κρατους που εδιωξε ή κατεστρεψε την κανονικοτητα. Και τωρα μας λεει οτι δεν παει αλλο. 


από το άρθρο της Καθημερινής
Κώστας Τασούλας στην «Κ»: Βάλτε πλάτη όλοι για την κανονικότητα
ΜΑΡΙΑ ΚΑΤΣΟΥΝΑΚΗ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου