Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

Να θυμόμαστε πάντα πως, Αυτοί που φωνασκούν περισσότερο για χάρη της Ελευθερίας είναι Άπληστοι για Κυριαρχία και Δεσποτισμό

Από την: ΔΙΚΗ των ΔΙΚΑΣΤΩΝ, Στο 1.32΄

Να θυμόμαστε πάντα πως, Αυτοί που φωνασκούν περισσότερο για χάρη της Ελευθερίας είναι Άπληστοι για Κυριαρχία και Δεσποτισμό

https://www.youtube.com/watch?v=QaXX0gN9Bf0

(το λέει ο Κούρκουλος στην Δίκη των Δικαστών, στην δίκη του Κολοκοτρώνη) 

είτε αναφέρθηκε το 1834 στην πραγματική δίκη

είτε το 1974 όταν γυρίστηκε η ταινία

Εμπεριέχει μια μεγάλη αλήθεια, μια τάση διηνεκή, σαν να μην πέρασε μια μέρα, οι Κωλέτηδες και Μαυροκορδάτηδες τότε, οι πολιτικοί της μικρασιατικής καταστροφής μετά, οι πολιτικοί της μεταπολίτευσης πρόσφατα, οι πολιτικοί σήμερα, και οι νεοπατριωτικοί πολιτικοί που φωνασκούν για ελευθερία απέναντι στην νέα τάξη πραγμάτων, τα εμβόλια και τον κάθε κορονοϊό.

Κανείς δεν απευθύνεται στην Λογική του Έλληνα, στην Ηθική και την Αρετή του, στην Προσπάθεια, στην Κριτική Σκέψη και αντιμετώπιση των πραγμάτων, των δεδομένων, των γεγονότων.

Αντιθέτως όλοι προσβλέπουν στο συναίσθημα.

Δυο αιώνες τώρα πολιτικάντηδες και κοτζαμπάσηδες απευθύνονται στο συναίσθημα και σαν συναισθηματικός λαός πέφτουμε στην παγίδα.

Σαν τον άντρα που φέρει πηγαίο το ταλέντο της ικανότητας να σαγηνεύει και να γοητεύει μια γυναίκα και όταν επιτύχει τον σκοπό του την εγκαταλείπει.

Ο Σωστός Άντρας δεν καταφεύγει σε γλυκόλογα και πλάνης λόγια, αμπελοφιλοσοφίες και φλυαροφιλοσοφίες.

Ο Σωστός Άντρας είναι ηθικός, έντιμος, ειλικρινής, δίκαιος και αναλαμβάνει τις ευθύνες του.

Τέτοιους Άντρες χρειάζεται η Γυναικάρα και Πατρίδα και Μητέρα που λέγεται ΕΛΛΑΔΑ.

Βλέπω με λύπη πρόσωπα που ευαγγελίζονται ελευθερίες και δημοκρατίες και μοιράζουν ηχηρά λόγια και ιαχές να υποδαυλίζουν το μέλλον του έθνους εξασφαλίζοντας την συνέχεια στην κατηφόρα μέσα από την ίδια τακτική: καρέκλα-κομματικό κράτος-δικά μας παιδιά.

Αν δεν ωριμάσουμε, αν δεν στραφούμε στην Ανάπτυξη του Πνεύματος μας, στην απόδραση από την κουτοπονηριά, στην απόδραση από τον σφιχτό εναγκαλισμό της αρπαχτής, στην απομυθοποίηση του ζήσε καλά αλλά στο ζήσε σωστά, και στην οριστική εγκατάλειψη όλων των παραμυθατζήδων,

Το Έθνος μας δεν θα έχει ΜΕΛΛΟΝ.


Με εκτίμηση

Δρ Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης

 

 


2 σχόλια:

  1. Συμφωνώ απόλυτα. Όλοι αυτοί δεν πρόκειται ν' αλλάξουν. Εμείς πρέπει να κάνουμε την διαφορά. Και θα την κάνουμε μόνον εάν παραιτηθούμε από την μέχρι τώρα σκέψη και συμπεριφορά μας. Τα κόμματα δεν είναι ποδοσφαιρικές ομάδες για να διαλέγουμε την πράσινη , την κόκκινη, την κίτρινη ή την μπλέ. Γιατί - δυστυχώς - έτσι έχουν καταντήσει. Μένουμε κολλημένοι στο τι λένε πως εκπροσωπούν. Λένε ... αλλά δεν πράττουν.
    Θυμάμαι τα χρόνια που κάποιοι από εμάς ζήσαμε στο εξωτερικό. Παιδιά σχεδόν, σπουδάσαμε, δημιουργήσαμε οικογένεις , κάναμε άλλα παιδιά. Κι όταν μαζευόμαστε - τα Σαββατοκύριακα κυρίως - η μόνη μας έγνοια, η μόνη μας ανάγκη, ήταν να ρωτήσουμε ο ένας τον άλλον, ποια ήταν τα νέα από την Πατρίδα, την Ελλάδα μας. Συγκίνηση, μάτια βουρκωμένα... κι από δίπλα το κασσετοφωνάκι να παίζει μόνον Ελληνικά τραγούδια. Και να ακούς τον Γιάννη, τον Κώστα, τον Μάνο, τον Χρήστο - το όνομα δεν έχει σημασία, η ψυχή έχει - να λένε: Και τι δεν θα'δινα να περπατούσα Ομόνοια-Σύνταγμα μ' ένα πακέττο τσιγάρα στο χέρι! Και την Αργυρώ να πετάγεται και να φωνάζει: Εγώ θα προτιμούσα την Πλάκα και την θέα της Ακρόπολης! Πόση λαχτάρα, πόσος καϋμός. Και όταν κάποτε γυρίσαμε και πέρασαν οι πρώτες αγκαλιές και τα καλωσορίσματα, όταν χορτάσαμε Ήλιο κι' Ουρανό, ξυπνήσαμε ξαφνικά απ' τ' όνειρο. Δεν ήταν μόνον οι άνθρωποι γύρω σου που έμοιαζαν αλλιώτικοι, δεν ήταν οι συμπεριφορές. Ήταν μια κατήφεια, μια αγωνία για την άδηλη επαύριο!
    Ξαφνιαστήκαμε. Αλλιώς μας τα έλεγαν, όταν είμαστε μακρυά, από φόβο μην και δεν έρθουμε πίσω. Η Πολιτεία απούσα. Έλεγε και ...ξέλεγε.
    Και δω στο σήμερα που σπρωχτήκαμε απ' τα χρόνια, έχουμε πλέον κατανοήσει πλήρως τα τεχθέντα και τα τεκτενόμενα. Ο Ελληνισμός όμως δεν πρόκειται να χαθεί, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες ημεδαπών και αλλοδαπών. Δεν θυσιάστηκαν άδικα τόσες ηρωικές ψυχές για την Ελευθερία αυτής της Χώρας. Πνευματική Εξέλιξη, ναι είναι απαραίτητη. Και ομοψυχία. Δεν είναι δυνατόν να κυριεύει η δόξα τού Εγώ, ακόμη και αγνούς Πατριώτες! Ομόνοια και ένωση μάς χρειάζεται και στην συνέχεια σωστές επιλογές. Μεγάλη σημασία έχει η θετική μας σκέψη. Η Πίστη και η Αφοβία. Η ενέργεια που παράγεται είναι πολύ σημαντική. Μπορεί σε κάποιους να φαίνεται αυτό πολύ παράδοξο, όμως όλοι εμείς που έχουμε ασχοληθεί με την Ψυχολογία, γνωρίζουμε πολύ καλά, πόση δύναμη έχει η σκέψη στην διαμόρφωση καταστάσεων. Το πυρ που εκλύεται στο Σύμπαν, ενεργοποιεί ιδιαίτερες δυνάμεις. Εξ' άλλου εμείς οι Έλληνες είμαστε ένας διαφορετικός Λαός. Με αμιγές DNA, αναλλοίωτο κατά 99,6% εδώ και χιλιετίες. Θα μπορούσαμε να κάνουμε θαύματα εάν είμαστε ενωμένοι. Προσωπικά, πιστεύω πως το Έθνος μας θα έχει ΜΕΛΛΟΝ. Το πότε δεν το γνωρίζω, αλλά έχω την σιγουριά πως - ενώ περνάμε μέσα από Συμπληγάδες - θα βγούμε στο Φως. Και η ρήση :"Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ" έχει ήδη αποδειχτεί. Αιώνες και αιώνες έχουν περάσει, με τόσα δεινά, κατακτήσεις και σφαγιές και καταφέραμε να διατηρήσουμε τις αρχέγονες μνήμες μας, την γλώσσα μας, τα ήθη και έθιμά μας. Πλανήτης χωρίς την Ελλάδα δεν υφίσταται! Είναι Συμπαντική Νομοτέλεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To κομματικο πελατειακο κρατος εκμεταλλευεται τις αδυναμιες ενος ολοκληρου λαου και συντηρει μια κατασταση κατα την οποια Δημιουργικά ταλεντα και Δημιουργικες δυναμεις παραμένουν εγκλωβισμενες και αδρανεις. Πρεπει να σπασουμε αυτο το αποστημα, αυτο το σιδεροφρακτο τερας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή