Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019

Χιλιάδες Βαγόνια και Μηχανές Τρένων Σαπίζουν


Χιλιάδες βαγόνια και μηχανές τρένων που κόστισαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σαπίζουν, λεηλατούνται και καταστρέφονται. Από περίπου 3.800 σιδηροδρομικά οχήματα που διέθετε ο ΟΣΕ μόνον τα 1.200 αξιοποιούνται σήμερα. Τα υπόλοιπα 2.600 οχήματα είτε σαπίζουν χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση, είτε λεηλατούνται, με στόχο την πώληση των υλικών, είτε καταστρέφονται από ανθρώπινο χέρι.


Η τελευταία απογραφή έγινε πριν από την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, προκειμένου να έχουν εικόνα οι επενδυτές για την αξία της εταιρείας. Σύμφωνα με στελέχη της ΓΑΙΑΟΣΕ, της κρατικής εταιρεία που είναι επιφορτισμένη με τη διαχείριση του τροχαίου υλικού, τουλάχιστον 500 οχήματα από τα 2.600 έχουν απαξιωθεί εντελώς. Ως μόνη δε λύση είναι τα συγκεκριμένα οχήματα να προωθηθούν στην πώληση ως σκραπ. Το υπόλοιπο τροχαίο υλικό φέρεται ικανό προς αξιοποίηση, είτε για να τεθεί εκ νέου σε λειτουργία (πιθανόν με ανακατασκευή) είτε ως ανταλλακτικά για τα οχήματα που είναι σε λειτουργία.

Η ΓΑΙΑΟΣΕ, κάτω και από την πίεση των Ιταλών της ΕΕΣΣΤΥ, προκήρυξε τον πρώτο διαγωνισμό για την συστηματική επιθεώρηση του υλικού

Α ΡΕ ΚΑΚΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ. ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΣΑΠΙΖΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΚΕΙ; ΤΙ ΜΑΣ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΑΡΑΤΕ;;;;


Ρημάζουν χιλιάδες βαγόνια και μηχανές τρένων του ΟΣΕ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου