Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

(κάποια από) Τα μηνύματα της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας για την επέτειο του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου 1967

https://www.eklogika.gr/news/Ta-mhn%CF%85mata-ths-politikhs-kai-politeiakhs-hgesias-gia-thn-epeteio-tou-praksikophmatos-ths-21hs-Apriliou-1967-21-04-2021

21/04/2021

Αναφορές στη δύσκολη σημερινή συγκυρία λόγω της πανδημίας καθώς και την άνοδο των ποσοστών της ακροδεξιάς στην Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια, περιλαμβάνουν τα μηνύματα της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας σχετικά με την 54η επέτειο του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου 1967. Αναλυτικά:

Κ. Σακελλαροπούλου

Με ανάρτηση στο twitter η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναφέρει σχετικά με το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967.

«Πέντε και πλέον δεκαετίες μετά τη μελανή σελίδα της 21.4.67, είμαστε υπερήφανοι για τις κατακτήσεις της δημοκρατίας μας. Η Ελλάδα είναι ένα σύγχρονο κράτος δικαίου με κατοχυρωμένα τα ανθρώπινα δικαιώματα και με ομαλή λειτουργία των θεσμών, ακόμα και στις πιο δύσκολες περιστάσεις».

Ποιες ακριβως είναι οι κατακτησεις της Δημοκρατιας;

Εχουμε στην ελλαδα κρατος Δικαιου;

Είναι κατωχυρωμενα τα ανθρωπινα Δικαιωματα;

Εχουμε ομαλη λειτουργια των Θεσμων;

Δηλαδη, αν καποιοι καινε πλαστικα και στελνουν το καρκινο στα σπιτια μιας, μπορουμε να κανουμε κατι γι αυτό;;;

 

Κ. Μητσοτάκης

«Πενήντα τέσσερα χρόνια μετά το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου, η Δημοκρατία εδραιώνεται και διευρύνεται. Και, στον δρόμο της Ευρώπης, η Ελλάδα αλλάζει, προοδεύει, εκσυγχρονίζεται. Πενήντα τέσσερα χρόνια μετά, θυμόμαστε και αγωνιζόμαστε» τονίζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο twitter για την θλιβερή επέτειο του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου.

Εδραιωνεται και διευρυνεται;;; Δηλαδη η Δημοκρατία ακολουθει τις ιδιοτητες των ρευστων και των αεριων;;;




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου