Σάββατο 10 Απριλίου 2021

Πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στα Τουρκικά Ντρουν

Η Τουρκία βάζει «πόδι» στον Καύκασο και πέτυχε μια μεγάλη νίκη κυρίως με τα drones που για πρώτη φορά στη στρατιωτική ιστορία τα χρησιμοποίησαν σε ρόλο εγγύς εναέριας υποστήριξης μικρών μονάδων και άλλαξαν τον ρου αυτής της σύγκρουσης που είχε παραμείνει παγωμένη επί χρόνια ενώ πριν το Αζερμπαϊτζάν λάβει την τουρκική βοήθεια, ουδέποτε είχε επιτύχει σημαντικές νίκες κατά των αρμενικών ενόπλων δυνάμεων.

Αλλά και να βρει τρόπο άμεσης αντιμετώπισης των τουρκικών drones, τα οποία μετατρέπονται σε ένα δυσεπίλυτο πρόβλημα τόσο στο πεδίο της μάχης, όσο και σε στρατηγικό επίπεδο όπως απέδειξαν οι πρόσφατες συγκρούσεις στη Λιβύη και στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ που αποδεκάτισαν τα τακτικά στρατεύματα του αντιπάλου.

 Σημειώνεται ότι η επιτυχία τους και στην Λιβύη ήταν πολύ μεγάλη αφού ανέτρεψαν την εις βάρος του GNA κατάσταση και έσωσαν την Τρίπολη. Εν συνεχεία βοήθησαν τον GNA να αντεπιτεθεί και να δημιουργηθεί μια κατάσταση που οδήγησε στην οριστική κατάπαυση του πυρός που έχει ως συνέπεια την διατήρηση του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου που υπέγραψε η φιλoτουρκική κυβέρνηση Σάρατζ.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ethnika-themata/932949_ta-olethria-lathi-tis-armenias-poy-tin-odigisan-stin-odyniri

.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου