Δευτέρα 5 Απριλίου 2021

Ερώτηση Κεγκέρογλου στη Βουλή για τη βιωσιμότητα των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων

-------------------------------------------------------------------------------------------

Όταν διοριζαν από δντες μεχρι εργατες από 100% εως 1000% υπερ του οργανογραμματος επιβαρυνοντας θανασιμα και οδηγωντας μοιραια στην καταστροφη των αμυντικων βιομηχανιων το πασοκ, εκανε τετοιες ερωτησεις ο Κεγκέρογλου;;;

-------------------------------------------------------------------------------------------

Ερώτηση Κεγκέρογλου στη Βουλή για τη βιωσιμότητα των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων

Ποια θέματα έθεσε προς τον υπουργό Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ

Ερώτηση σχετικά με τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής και γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου, απευθυνόμενος προς τον υπουργό Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κεγκέρογλου ανέφερε ότι υπάρχουν τεράστια προβλήματα όσον αφορά τα ΕΑΣ, αν και έχει κατατεθεί πληθώρα ερωτήσεων που σχετίζονται με την έλλειψη στρατηγικού σχεδίου και τη βιωσιμότητα της εταιρείας, η αντιμετώπιση των οποίων εκκρεμεί μεγάλο χρονικό διάστημα και ως εκ τούτου συμβάλλουν στην απαξίωση της μοναδικής στη χώρα μας βιομηχανία παραγωγής πυρομαχικών και όπλων.

Ακόμη, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ έθιξε προβλήματα της εταιρείας που έχουν να κάνουν με την κακή οικονομική της κατάσταση, την οικονομική ρευστότητα και τη συνεχιζόμενη ελλειμματική λειτουργία και τους παράγοντες που συμβάλλουν σ’ αυτήν. Ακόμη, απηύθυνε ερωτήσεις προς τον υπουργό Οικονομικών αναφορικά, μεταξύ άλλων, με τα ακόλουθα:

• Ύπαρξη εγκεκριμένου επιχειρησιακού σχεδίου.

• Πρόταση επίλυσης της αρνητικής ρευστότητας και κεφαλαιακής ενίσχυσης, πρόθεση απόδοσης των εισπράξεων από το ΙΡΑΚ, πρόθεση εξαίρεσης κατάθεσης εγγυητικής επιστολής προς το τελωνείο από τρίτες χώρες, πρόθεση μετατροπής της εταιρείας σε στρατιωτικό εργοστάσιο, πρόθεση εκποίησης της εταιρείας, στήριξη της Διοίκησης της εταιρείας, υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας, σχεδιασμό χορήγησης του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, αποκατάσταση αδικίας με την επαναπρόσληψη και των υπολοίπων 3 από τους 9 απολυμένους.

Ο κ. Κεγκέρογλου τονίζει σε ανακοίνωσή του ότι ο υπουργός Οικονομικών αντιμετώπισε λογιστικά το όλο θέμα, χωρίς ίχνος επιχειρησιακού σχεδιασμού και διάθεση ουσιαστικής συνδρομής στη στήριξη και εξυγίανση της εταιρείας, αλλά ούτε και χωρίς ουσιαστικό ενδιαφέρον στην επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων της.

Τέλος, ο κ. Κεγκέρογλου, πρότεινε ότι η υπόψη εταιρεία, στο γενικότερο πλαίσιο αντιμετώπισης της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας, πρέπει να αντιμετωπισθεί ορθολογιστικά, με σχεδιασμό για να συμβάλλει στην οικονομία και ανάπτυξη της χώρας, ως μοχλός βελτίωσης της εθνικής ισχύος.

Το Κίνημα Αλλαγής, διαβεβαιώνει ότι θα είναι συνεχώς κοντά στη διοίκηση και τους εργαζόμενους των ΕΑΣ, θα παρακολουθεί τις εξελίξεις, μέχρι την οριστική επίλυση των προβλημάτων τους, ώστε να οδηγηθούμε, όπως υποστηρίζει, στη στήριξη και εξυγίανση της εταιρείας, έχοντας καταθέσει πρόταση ανάπτυξης της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, στηρίζοντας παράλληλα τόσο την ανάπτυξη και την οικονομία της χώρας, αλλά καλύπτοντας στο μέτρο του δυνατού τις επιχειρησιακές ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας στο πλαίσιο μεγιστοποίησης της μαχητικής ικανότητάς τους.

 Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

https://www.eklogika.gr/news/Erwthsh-Kegkeroglou-sth-Voulh-gia-th-viwsimothta-twn-Ellhnikwn-Amuntikwn-Susthmatwn--09-12-2020

🕔09/12/2020 - 11:39

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου