Δευτέρα 24 Μαΐου 2021

Οι Πολίτες και η Πολιτεία απέναντι στις Πυρκαγιές

Η πρωτοφανής επιπολαιότητα, η ανυπαρξία ατομικής ευθύνης και ο ωχαδερφισμός ως κυρίαρχο στοιχείο της νεοελληνικής κοινωνίας είναι τα στοιχεία που συνθέτουν το έγκλημα που συνετελέσθη γύρω στις 9 το βράδυ της Τετάρτης, όταν κάποιοι επιχείρησαν να κάψουν ξερόκλαδα – υπολείμματα σε ελαιώνα στο Σχίνο Κορινθίας. Οι έρευνες του εγκληματολογικού της Πυροσβεστικής απέδωσαν ταχύτατα την Πέμπτη το πρωί και οι έμπειροι αξιωματικοί του σώματος εντόπισαν αμέσως το πώς ξέσπασε η πυρκαγιά και ποιοι έφταιγαν γι’ αυτό. Μετά από αρκετές ώρες και αφού ολοκληρώθηκε η έρευνα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς επιβεβαίωσε το γεγονός.

Προφανώς η δικαιοσύνη θα κινηθεί αυτεπαγγέλτως και θα επιχειρήσει να αποδώσει ευθύνες. Παραμένει ωστόσο αναπάντητο το ερώτημα το πώς πολίτες αυτής της χώρας, που μόλις πριν από τρία καλοκαίρια θρήνησε πάνω από 100 νεκρούς στο Μάτι και βυθίστηκε στο συλλογικό πένθος, εξακολουθούν και συμπεριφέρονται με τέτοια επιπολαιότητα, χωρίς συνέπειες, και με τόση μεγάλη δόση αμετροέπειας, γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια τη συλλογική ασφάλεια, την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και την περιουσία του γείτονα τους.

Τέτοια εγκλήματα πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά έτσι ώστε κάποια στιγμή, ελπίζουμε, ώστε ό μέσος πολίτης της χώρας να αντιληφθεί πως δεν μπορεί να απαιτεί μόνο την ικανοποίηση των δικαιωμάτων του αλλά οφείλει να σέβεται και διεκπεραιώνει τις υποχρεώσεις του.

Εγκληματική αμέλεια πίσω από την πυρκαγιά στο Σχίνο. HELLASNEWS 1428, 21/05/2021, σελ 9


απο την αλλη, κανοντας κλικ στο λινκ και ακουγοντας το βιντεο, προκυπτουν καποια ερωτηματα:

[Σχίνος πυρκαγιά Μάιος 21        https://www.youtube.com/watch?v=veAaJlNoyoE&t=122s]

Χαρδαλιάς: μας έλειπαν 29 εναέρια μέσα, θα τα έχουμε 25 Μάιου. Η αντιπυρική περίοδος πότε ξεκιναει;;; γιατί δεν ήταν έτοιμα τότε;;;

Χαρδαλιάς: σε απάντηση στην βουλή σε ερώτηση της κας Καφαντάρη αναφέρθηκε σε πλήθος μέσων και σε ολοκλήρωση του σχεδιασμού από Μάρτιο.

Ο Πατούλης τσακώνεται με την πυροσβεστική για την δημιουργία αντιπυρικών ζωνών. Γιατί; Αφού υπάρχει ολοκληρωμένος σχεδιασμός.

Πυροσβεστική: Γιατί δεν υπήρχαν αντιπυρικές ζώνες στα Γεράνεια; Ο Πατούλης λέει οι αυτό είναι υποχρέωση του Δασαρχείου.

Τελικά ο Χαρδαλιάς για πιο σχεδιασμό μιλούσε;


μηπως ολο αυτο το μπαχαλο μεταξυ υπηρεσιων κατι εξυπηρετει;;;;




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου