Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

Με εισητήρια για Θέατρα και voucher θα χτίσουν το μέλλον των Νέων;;;

Ειλημμένη απόφαση αποτελεί για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να εντάξει τη νέα γενιά στο σχέδιο επανεκκίνησης της οικονομίας, αλλά και στα οφέλη που αναμένονται από τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με βασικούς μοχλούς το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει αναθέσει στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκο Πιερρακάκη, στον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό Ακη Σκέρτσο και στον υφυπουργό Επικρατείας Θεόδωρο Λιβάνιο την επεξεργασία ενός συνεκτικού σχεδίου, με τον κωδικό «ενεργοποίηση» της νέας γενιάς....

Συγκεκριμένα, στο τραπέζι βρίσκεται για όσους είναι κάτω από τα 30: 

• Η δημιουργία ενός μηχανισμού που ουσιαστικά θα οδηγεί στην επιδότηση ή σε μεγάλη έκπτωση αγοράς εισιτηρίων για την παρακολούθηση πολιτιστικών δράσεων, όπως θέατρο, κινηματογράφος ή συναυλίες. Oπως επίσης και «πρόσβαση» στον τουρισμό.

• Η χορήγηση voucher για την αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών –ως συνέχεια του προγράμματος «Ψηφιακή μέριμνα», που όμως τώρα περιορίζεται σε μαθητές και φοιτητές– αλλά και δεδομένων.

Παράλληλα, όπως προαναφέρθηκε, στο πρόγραμμα θα ενταχθούν και δράσεις συνδυασμένες με τη συνολικότερη προσπάθεια μετασχηματισμού της ελληνικής οικονομίας, αλλά και ένταξης των νέων στην παραγωγική διαδικασία. Ως τέτοιες αναφέρονται η προσφορά προγραμμάτων μαθητείας, μεταξύ άλλων και για ψηφιακές δεξιότητες, η επιδότηση εισφορών, η αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και η ενίσχυση των νέων επιστημόνων.

Διπλό πακέτο από Μαξίμου για ενίσχυση της νέας γενιάς – Επιδότηση για εισιτήρια σε χώρους πολιτισμού, τουρισμό

https://www.kathimerini.gr/politics/561343558/diplo-paketo-apo-maximoy-gia-enischysi-tis-neas-genias-epidotisi-gia-eisitiria-se-choroys-politismoy-toyrismo/

Σχέδιο άμεσης στήριξης και μεσοπρόθεσμες παρεμβάσεις μέσω Ταμείου Ανάκαμψης

Κωστής Π. Παπαδιόχος,   26.04.2021


Με εισιτήρια για Θέατρα και voucher θα χτίσουν το μέλλον των Νέων;;;

Είτε είναι άσχετοι είτε μας δουλεύουν ηθελημένα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου