Τετάρτη 5 Μαΐου 2021

Αγιοταφίτης για το Άγιο Φως

Ο αγιοταφίτης Αρχιεπίσκοπος Γεράσων Θεοφάνης (πρώην Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα, από 13 ετών στα Ιεροσόλυμα), εξηγεί στους προσκυνητές, μπροστά από τον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα, πώς ανάβει το Άγιο Φως και γιατί δεν είναι θαύμα. Είναι η πρώτη βιντεοσκοπημένη μαρτυρία Αγιοταφίτη, μέσα στο Ναό της Αναστάσεως, που καταρρίπτει το θαύμα και εξηγεί ποια είναι η ορθή θεολογική προσέγγιση του ζητήματος. «Δεν λένε την αλήθεια στους πιστούς, αλλά ο κληρικός που φοράει τα άμφια πρέπει να λέει την αλήθεια. Το Άγιο Φως είναι φυσικόν φως και ανάβει από καντήλι αλλά είναι ιερό και άγιο αφού καθαγιάζεται».

https://www.youtube.com/watch?v=7QksL-X8cNI

 

 



4 σχόλια:

  1. ΛΑΘΟΣ!!! Και ντροπή του! Πριν την δεκαετία του 2000 η γιαγιά μου ήταν παρούσα στην τελετή του Αγίου Φωτός. Ξενύχτησε, με μία μπουκάλα νερό σε ένα στασίδι. Όταν ήρθε η ώρα, άρχισαν να ανάβουν από μόνα τους όλα τα καντήλια που ήταν κρεμασμένα ψηλά. Στην εσωτερική οροφή του Ναού άρχισαν να λαμπυρίζουν γαλαζόλευκες αστραπές. Τον δικό μας Ορθόδοξο Πατριάρχη τον ψάχνουν ειδικοί φρουροί των Εβραίων ώστε να μην έχει επάνω του κανενός είδους αναπτήρα, σπίρτα κ.τ.λ.
    Μπαίνει μόνος του μέσα και όταν βγαίνει με το Άγιον Φως, αυτό δεν καίει ακόμη και εάν βάλεις τα χέρια σου μέσα στην φλόγα. Αυτό δεν διαρκεί πολύ. Σε λίγο γίνεται όπως κάθε φλόγα. Σημάδι ότι μπήκε πλέον στο δικό μας πεδίο με όλα τα αρνητικά του. Και ήταν μία ιδιαίτερη προειδοποίηση για τα χάλια μας, ότι φέτος πηραν φωτιά τα ράσα του Αρμένιου Μητροπολίτη.
    Εμείς πήραμε φέτος ένα ιδιαίτερο μήνυμα εξ' Ουρανού για το Άγιον Φως κατόπιν ερωτήσεως: " Το Άγιον Φως βγαίνει από μία σχισμή του βράχου που είναι διαφορετική κάθε φορά δια να μην μπορεί να προβλεφθεί.
    Άγγελος Χριστού σάς το μεταφέρει".
    Τώρα εάν κάποιος δεν θέλει να το δεχτεί αυτό, είναι δική του η απόφαση. Την Αλήθεια οφείλουμε να την μεταδίδουμε και από εκεί και πέρα η ελεύθερη βούληση του καθενός, αποφασίζει.
    Φυσικά είναι πολύ λυπηρό το γεγονός ότι Ιερωμένοι μεταδίδουν αναλήθειες. Υπάρχει όμως και η Προφητεία που λέει ότι η καταδίκη τους θα είναι αναπόφευκτη.
    Στην συνέχεια του μηνύματος για το Άγιον Φως, να αναφέρω και τα παρακάτω: "Η έβδόμη σάλπιγγα έχει βγει από την θήκη της, έχει γυαλιστεί και ετοιμάζεται να χρησιμοποιηθεί!"
    Και ο νοών, νοήτω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολυ σημαντικη αυτη η μαρτυρία
    δειχνει οτι οντως προκειται για θαυμα.
    Αγαπητη Μαρία σ ευχαριστούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενθαρυνουμε και παρακαλουμε οποιον εχει αναλογη γνωση και εμπειρια απο δικο του προσωπο, να την αναρτησει εδω στα σχολια.

    μετα τιμης

    Ε. Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η αλήθεια είναι ότι είναι ένα θαύμα πραγματικό και όχι όπως το περιγράφει αυτός..... δυστυχώς υπάρχουν άλλοι λόγοι π.χ. κάποιοι κληρικοί του Πατριαρχείου θέλουν να προωθηθούν προς το ανώτερο αξίωμα-λειτούργημα-διακόνημα του Πατριάρχη και προχωρούν σε αυτές τις δηλώσεις προκειμένου να γίνουν αρεστοί σε συγκεκριμένους κύκλους εξουσίας.

    Υπάρχουν ιστορικές μαρτυρίες από το 3ο αιώνα μ. Χ για το θαύμα του Αγ. Φωτός και έχουν γραφτεί άπειρα βιβλία. Οι δε μαρτυρίες των μη χριστιανών ανά τους αιώνες είναι οι πιο συγκλονιστικές. Σημειώνω μία από τις χιλιάδες.... ο Σουλτάνος της Αιγύπτου αναγκάστηκε να διατάξει την κατεδάφιση του Παναγίου Τάφου (νομίζω γύρω στο 9ο αιώνα) εξαιτίας του γεγονότος ότι πολλοί μουσουλμάνοι γινόντουσαν χριστιανοί βλέποντας το θαύμα του Αγίου Φωτός.

    Γιατί κανείς τόσους αιώνες δεν αμφισβήτησε το Άγιο Φώς;
    Ήταν όλοι τόσο αφελείς ή η εξυπνάδα είναι προνόμιο μόνο της εποχής μας;

    Και βεβαίως υπάρχουν πολλά βίντεο συγκλονιστικά που δείχνουν καρέ καρέ την άφιξη του Αγίου Φωτός.

    Υπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία για το Άγιο Φως. Ένα πολύ καλό ιστορικό βιβλίο με ιστορικές μαρτυρίες από τον 3ο μ. Χ είναι του Χαλκιαδάκη

    Ένας μοναχός για το Άγιο Φως

    ΑπάντησηΔιαγραφή